Zavřít reklamu

Animoji a Memoji jsou nedílnou součástí iOS prakticky již od roku 2017, respektive od roku 2018. Z počátku je mohli využívat jen uživatelé iPhonů s Face ID, později však došlo k jejich přidání i na starší zařízení s tím omezením, že skrze ně nemůžete vyjadřovat své pocity v reálném čase – přesně k tomu je potřeba TrueDepth kamera ze systému Face ID. Apple neustále Memoji vylepšuje a několika novinek jsme se dočkali i v iOS 16. Pojďme se na ně společně podívat v tomto článku.

Nastavení pro kontakty

U každého kontaktu si v iOS můžete samozřejmě nastavit fotku pro jednodušší rozpoznání. Pokud však fotku kontaktu nemáte k dispozici, tak si u jednotlivých kontaktů můžete jakožto fotografii nastavit právě Memoji. To si jednoduše vytvoříte a následně si vyberete konkrétní pózu. Pro nastavení Memoji jakožto fotografie kontaktu si v aplikaci Kontakty vybraný kontakt rozklikněte, poté klepněte vpravo nahoře na Upravit, a poté na přidat fotku. Zde už veškeré možnost najdete v sekci Memoji.

Nové pózy samolepek

Využíváte samolepky Memoji, které jsou k dispozici v nativní aplikaci Zprávy? Pokud jste si odpověděli kladně, tak pro vás mám skvělou zprávu. V iOS 16 je totiž k dispozici hned šest nových póz pro samolepky Memoji, kterými můžete ještě o něco lépe vyjádřit své pocity při chatování, což rozhodně někteří uživatelé uvítají.

Nové vlasy

Při vytváření nového Emoji můžete projít nespočet různých sekcí, ve kterých si nastavíte například tvar hlavy, vlasy, vousy, uši, oči, nos, rty, pokrývku hlavy a nespočet dalších předvoleb. Pokud jste se snažili si vybrat konkrétní vlasy pro vaše Memoji, ale zjistili jste, že se v nabídce nenachází nic, co byste potřebovali, tak zbystřete. V iOS 16 totiž došlo k přidání hned sedmnácti nových  typů vlasů, včetně kudrnatých apod.

Více nosů a rtů

U nových vlasů pro Memoji to každopádně nekončí. Pokud se rozhodnete pro vytvoření nového Memoji v iOS 16, tak se mimo jiné můžete těšit také na nové typy nosů a rtů. Co se týče rtů, tak jsou k dispozici nové barvy pro ještě přesnější a neutrální nastavení. Takže si nyní můžete být prakticky jistí tím, že se vám podaří nastavit taková barva, kterou potřebujete.

Nové pokrývky hlavy

Zapomenout nesmíme v Memoji z iOS 16 také na zbrusu nové pokrývky hlavy. Apple se rozhodl přidat například čepec, což některým uživatelům přijde vhod. K dispozici je každopádně nyní už opravdu nespočet různých pokrývek hlavy, ze kterých si musí vybrat naprosto každý. Nové pokrývky hlavy Apple totiž přidal i vloni s příchodem iOS 15.

Dnes nejčtenější

.