Zavřít reklamu

Apple chystá na letošek malou revoluci u svých tabletů. Vyplývá to alespoň z informací velmi dobře informovaného reportéra Marka Gurmana z Bloombergu, jehož zdroje se dlouhodobě řadí mezi nejpřesnější vůbec. Tentokrát vynesly konkrétně informace o nové generaci iPadů Pro. 

Přestože se z nedávných zpráv o vývoji 14” iPadů Pro pro příští rok zdálo, že má Apple v plánu všechny modely této řady ukázat až v roce 2023. Opak je pravdou. Gurmanovy zdroje totiž nyní tvrdí, že Apple letos v září či říjnu odhalí nové iPady Pro osazené nedávno představenými čipy M2 a konečně i podporou bezdrátového nabíjení, které je mezi tablety poměrně nevídané. Řešeno bude podle dostupných informaci přes MagSafe, díky čemuž tak bude uživatelsky pohodlné a zároveň rychlé. Posledním větším upgradem chystaným na letošek je pak vylepšení zadního fotomodulu, byť není bohužel tak úplně jasné, jakým směrem se bude upgrade ubírat. Nic velkého se však očekávat nedá, jelikož iPady nebyly, nejsou a nikdy nebudou zařízeními, u kterých je kladen důraz na prvotřídní fotoaparát. 

Ačkoliv dává Gurman pro představení dvouměsíční časové okno, s ohledem na fakt, že v září proběhne takřka 100% Keynote s iPhony, Apple Watch a AirPods Pro, zdá se jako výrazně pravděpodobnější termín odhalení iPadů Pro říjen. V tom by se totiž mohla odehrát Keynote, na které se kromě nich odhalí i nové Macy v čele s Macem Pro či upgradovaným mini a tak podobně. Záležet však bude mimo jiné i na schopnostech dodavatelského řetězce Applu, který má vše v rukách. Pokud totiž nebude kapacitně stačit, je jasné, že se Apple do větších akcí pustit nemůže. 

Dnes nejčtenější

.