Zavřít reklamu

Pokud vám už nestačí nynější maximální velikost iPadu Pro ve formě 12,9” modelu, máme pro vás skvělou zprávu. Apple totiž i nadále pokračuje ve vývoji ještě většího modelu a jak se zdá, od jeho představení nás už příliš mnoho času netěší. 

S informacemi o blížícím se příchodu největšího iPadu Pro v historii Applu informoval jako první před pár hodinami přední analytik a zároveň displejový expert Ross Young. Ten se nechal konkrétně slyšet, že je v plánu 14,1” model s miniLED displejem a pokročilou podporou technologie ProMotion (tedy variabilní obnovovací frekvence) a to konkrétně na začátek roku 2023. S ohledem na načasování se tak zdá poměrně pravděpodobné, že se letos žádné nové generace iPadů Pro nepředstaví a počká tedy až na rok příští. 

Co se týče dalších novinek, které by mohl nový 14,1” iPad Pro spolu s menší verzí přinést, prakticky jisté je nasazení čipsetu M2, který Apple před pár dny představil coby nové srdce MacBooků Air a základních MacBooků Pro. Velmi pravděpodobné je dále vylepšení fotoaparátu, baterie a či navýšení RAM paměti. V minulosti se v souvislosti s iPady Pro spekulovalo rovněž o podpoře bezdrátového nabíjení díky přijetí MagSafe, takže i podobný upgrade je zcela určitě ve hře. 

Dnes nejčtenější

.