Zavřít reklamu

Chcete-li ovládat HomeKitové příslušenství na dálku mimo WiFi síť, ke které jsou připojeny, je nutné, aby byla daná Domácnost propojena s harwarovým domácím centrem ve formě Apple TV, HomePodu či iPadů neustále umístěného v dosahu dané sítě. S příchodem nových systémů se však možnosti domácích center mírně změní. Nově totiž nebude možné. využívat iPad. 

Obecně se dá říci, že iPad jako domácí centrála bylo vždy spíše okrajové řešení pro uživatele, kteří si například chtěli HomeKit jen vyzkoušet a právě iPadem disponovali. Přesně z tohoto důvodu je proto rozhodnutí Applu vcelku nedomyšlené, jelikož tímto krokem jakékoliv jednoduché zkoušení toho, zda uživatel domácnost postavenou na HomeKitu chce či nechce tím pádem odpadá. Na druhou stranu vzhledem k tomu, za kolik se dnes prodávají HomePody mini, které lze jako centrum využít, nebude případná zkouška finančně příliš bolestivá. 

Applu je třeba se z hlediska ukončení domácí centrály na iPadech zastat ještě z toho důvodu, že aby iPady tuto funkci mohly vykonávat, bylo třeba je jednak mít neustále připojené k sítě, kterou využívají i produkty pro domácnost, ale hlavně musely být neustále zapojeny k napájení. Požadavků na správné fungování tedy bylo ve své podstatě poměrně dost, což využitelnost tohoto řešení značně limitovalo. 

Dnes nejčtenější

.