Zavřít reklamu

Baterie se nachází ve všech přenosných zařízeních – někdy je menší, jindy zase větší, někdy má tvar klasického obdélníku, někdy zase může být válcovitá. Tak jako tak se ale ve všech případech jedná o spotřební zboží, které postupem času a užíváním ztrácí své vlastnosti. V případě baterie to znamená, že po nějaké době nevydrží tak dlouho a zároveň nemusí být schopná poskytnout dostatečný výkon pro hardware, což může způsobovat určité problémy. O baterii je tak důležité se náležitě starat, aby vám vydržela co nejdéle. Mezi jeden z hlavních způsobů, jak životnost baterie prodloužit, je udržovat ji mezi 20 a 80 % nabití, kde se má baterie jednoduše „nejlépe“ a nedochází k výraznému stárnutí jako mimo tohle rozmezí.

Jak na AirPods aktivovat Optimalizované nabíjení baterie

Co se týče vybíjení pod 20 %, tak v tomto případě toho moc nezmůžeme, jelikož ho nijak nezastavíme. Jedinou možností je stav nabití sledovat a včas dát zařízení nabít. V případě nabíjení je však možné aktivovat omezení na 80 % s tím, že se zařízení dobije na 100 % až těsně před odpojením z nabíječky. Právě s tímto omezením nabíjení baterie dokáže pomoci funkce Optimalizované nabíjení, která je aktuálně k dispozici na většině Apple produktů. Již jistě víte, jak lze aktivovat na iPhonu, věděli jste ale o tom, že ji lze zapnout také na AirPodech? Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste AirPody vytáhli z krabičky a klasicky je připojili k iPhonu.
  • Jakmile tak učiníte, tak se přesuňte do nativní aplikace Nastavení.
  • Následně zde vyhledejte a rozklikněte sekci s názvem Bluetooth.
  • Poté v seznamu zařízení najděte vaše AirPody a klepněte u nich na ikonu ⓘ.
  • Dále se přesuňte prakticky téměř dolů, kde už jen aktivujte Optimalizované nabíjení.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašich AirPods aktivovat optimalizované nabíjení baterie. Je ale nutné zmínit, že tato funkce nefunguje tím způsobem, že natvrdo pokaždé vypne nabíjení při 80 %. Primárně je pro funkčnost optimalizovaného nabíjení nutné, stejně jako u jiných zařízení, abyste nabíjení AirPods prováděli pravidelně a ve stejný čas. Jakmile funkce zjistí, jakým způsobem AirPody nabíjíte, tak si vytvoří jakési schéma. Podle toho pak AirPody nabije na 80 % s tím, že se posledních 20 % nabije těsně před tím, než AirPody odpojíte z nabíječky a budete je potřebovat. Na konec jen zmíním, že je funkce optimalizované nabíjení k dispozici jen pro AirPods 3. generace a AirPods Pro.

Dnes nejčtenější

.