Zavřít reklamu

Každoroční tradice se opakuje. Tak přesně takto by se dala s trochou nadsázky popsat nynější situace ve finálním vývoji iPhonů 14. Přestože telefony jako takové již jsou de facto hotové, kvůli opětovnému propuknutí pandemie koronaviru v Asii, kde sídlí dodavatelský řetězec Applu, je problém s dokončením některých komponentů pro masovou výrobu. A to vskutku velký. 

Podle informací, které jako první zveřejnil před pár desítkami minut portál Nikkei Asia, má minimálně jeden ze čtyř chystaných iPhonů zhruba třítýdenní skluz v dokončování. Přestože se Apple snaží na své dodavatele tlačit, co to jen jde, jejich práce na dokončení vývoje některých komponentů pro masovou výrobu je podle dostupných informací i nadále extrémně pomalá a reálně tedy hrozí, že se manko nepodaří vymazat a určitého modelu bude nakonec na podzim nedostatek, či bude muset Apple jeho prodej spustit až s odstupem, jako tomu bylo jak u iPhonů X, tak i u XR či třeba 12 mini a 12 Pro Max. Pro Apple se tedy jedná o velkého strašáka, jelikož jej pozdější start prodejů stojí logicky tržby. 

Zda Apple ve spolupráci se svými dodavateli dokáže manko nakonec smazat či nikoliv ukáže ve výsledku až čas. Minulost nám nicméně ukázala, že urychlení vývoje je reálnou možností, díky které lze smazat i zdánlivě šílená manka, avšak na druhou stranu ne vždy jej lze využít. Bude proto extrémně zajímavé sledovat, jak se Apple s celou patálií vypořádá a zda tedy bude některých modelů na podzim nedostatek či nikoliv. 

Dnes nejčtenější

.