Zavřít reklamu

V souvislosti s novou generaci Apple Watch chystanou na letošní podzim se poměrně intenzivně spekulovalo o nasazení tělesného teploměru, který měl jejich nositelům dodat další informace o zdravotním stavu. Velmi přesný anaytik Ming-Chi Kuo nicméně před pár hodinami přišel se smutnou zprávou – teploměr na nové hodinky nedorazí.

Podle zdrojů Kua Apple skutečně zavedení teploměru plánoval a dokonce jej měl nasazený i ve finálních prototypech, ale jelikož ty při testování měření neobstály kvůli nedokonalým algoritmům ukazujícím zkreslené výsledky, měl se Apple rozhodnout nasazení teploměru odpískat s tím, že jej raději vydá později, ale zato plně funkční. Právě algoritmus je přitom pro snímání tělesné teploty u smartwatch klíčový, jelikož měření jako takové neprobíhá takřka vůbec hardwarově, ale stará se o ní z velké části software. A jelikož se teplota pokožky mění poměrně rychle, je třeba vyvinout algoritmus, který s tím vším dokáže počítat, což se zde evidentně nepodařilo. 

Pro Apple může být nicméně útěchou, že ve zrušení teploměru u hodinek není údajně sám. I Samsung se má totiž u chystaných Galaxy Watch 5 potýkat s potížemi ve formě nekvalitního měřícího algoritmu, což jej nutí k úvahám, zda funkci nakonec vůbec uvolní a v současnosti má být spíš nakloněn taktéž k jejímu odpískání a nasazení později. Pokud tedy chcete smartwatch, které vám dokáží přesně změřit teplotu a zároveň mají být od prověřeného výrobce, u Applu a zřejmě i Samsungu si počkáte až do příštího roku. 

Dnes nejčtenější

.