Zavřít reklamu

Fanoušci ničím nenarušených displejů by si měli přijít za dva roky na své. Tvrdí to alespoň přední Apple analytik Ming-Chi Kuo, kterému se podařilo od jeho zdrojů zjistit, že po letošní výměně výřezu za dvojici průstřelů u řady Pro má mít Apple za další dva roky v plánu úplné skrytí předních senzorů a fotoaparátů pod displej. 

Podle informací Kua se Apple snaží implementovat přední fotoaparát, Face ID a další senzory umístěné v horní části displeje dlouhodobě, ale naráží na nedostatečně pokročilé technologie dnešní doby, které mu neumožňují tuto vizi přetavit v realitu na dostatečné úrovni. Skrytí prvků z výřezu pod displej totiž zpravidla výrazně snižuje kvalitu jejich snímání, což je pro fotoaparát či senzory Face ID naprosto klíčové. Nyní je však dle všeho na dosah dostatečně pokročilým hardwarovým řešením v kombinaci se softwary zlepšujícími kvalitu senzorů dopočítáváním, což mu má umožnit v roce 2024 ukázat svůj první iPhone bez výřezu, otvoru v displeji či všech typově podobných prvků. 

Ačkoliv lze analytika Kua označit za jeden z nejlepších zdrojů ve světě Applu, pravdou je, že i on měl v minulosti pár klopýtnutí a proto je třeba brát jeho slova s určitou rezervou – tím spíš, když jsou v určitém rozporu s tvrzením jiných zdrojů. V minulosti jsme totiž již slyšeli i to, že odstranění výřezu a otvorů v displeji je naplánováno už na rok 2023 a tedy iPhony 15 Pro. Je proto otázkou, jak bude Apple v tomto směru schopný. 

Dnes nejčtenější

.