Zavřít reklamu

Zdá se, že potenciál Apple Watch pomoci jejich uživatelů se záchranou života v dohledné době strmě naroste. Podle zdrojů agentury Bloomberg totiž u nich Apple počítá s nasazením podpory satelitního volání a posílání zpráv, díky které se tak půjde i z míst bez signálu spojit se světem.

O podpoře satelitního volání a psaní zpráv se začalo hovořit velmi intenzivně už v průběhu loňského léta a to konkrétně v souvislosti s iPhony 13 a 13 Pro. Na ty sice nakonec funkce nedorazila, nicméně podle zdrojů Bloombergu s jejím nasazením Apple i nadále počítá a použít ji bude zřejmě chtít letos u iPhonů 14 a 14 Pro. A jak se navíc zdá, technologii bude chtít mít nasazenou i u Apple Watch, které jsou pro mnoho lidí nepostradatelným parťákem na cesty a doplňkem, který mají na zápěstí neustále. Podpora satelitní komunikace by tedy u nich dávala smysl. 

Co se týče fungování komunikace přes satelity jako takové, ta bude samozřejmě vzhledem k podnikání operátorů po celém světě omezena jen na krizovou komunikaci a to jak při kontaktování záchranných složek, tak i při kontaktování vašich blízkých v krajních situacích. Nepočítejte tedy s tím, že byste satelitním voláním nahradili svého dosavadního operátora a tím například ušetřili. Bloomberg navíc bohužel informuje i o tom, že s podporou satelitní komunikace se nepočítá po celém světě, jelikož má být regulována místními úřady. Je proto otázkou, zda se u nás vůbec dočkáme. 

Dnes nejčtenější

.