Zavřít reklamu

Přestože se Apple každoročně snaží udržet veškeré informace o nových verzích svých operačních systémů pod pokličkou až do jejich červnového představení, prakticky nikdy se mu to zcela nepodaří a ani letošek není v tomto směru výjimkou. V kódu nedávno vydaných bet iOS 15.5 a macOS 12.4 se totiž objevily informace, které nové OS poodhalují. Ne všechny jsou však bohužel přívětivé. 

Vývojářům se krom informací o vylepšení režimu Soustředění podařilo v kódu bet systémů, které jsou pravděpodobně posledními verzemi nynějších generací OS, objevit informativní hlášky točící se okolo nutnosti aktualizovat zařízení, jelikož na starších zařízeních není nová funkce (konkrétně by se mělo jednat o funkce v Apple News, které u nás však nejsou oficiálně k dispozici). Ačkoliv v kódu není přesně uvedeno, jaká mobilní zařízení přijdou o podporu, vzhledem ke strategii Applu s podporou z minulosti jsou nejpravděpodobnějšími adepty iPhony SE 1. generace a iPhony 6S a 6S Plus spolu s iPody touch 7. generace. Stejný osud potká pravděpodobně i nejstarší podporované iPady, byť v jejich případě Apple v minulosti párkrát kompatibilitou zajímavě zamíchal.

Vzhledem k tomu, odkud informace o kompatibilitě pochází, je lze brát bez jakékoliv nadsázky jako 100% ověřené a jejich naplnění je tedy díky tomu velmi pravděpodobné. Apple sice může samozřejmě kompatibilitou některých funkcí ještě dost zahýbat, nicméně vzhledem k tomu, že svět od představení systému iOS 16 již až tak moc času nedělí, je dost pravděpodobné, že pro větší zásahy už tu není prostor. O ukončení podpory iPhonů SE 1, 6S a 6S Plus se navíc spekulovalo již poměrně dávno, kdy mělo Applu schéma podpory iOS 16 uniknout. Vlastníte-li tedy i vy nadále tyto telefony, začněte pomalu počítat s tím, že na ně letošní iOS nedorazí.

Dnes nejčtenější

.