Zavřít reklamu

Přestože předešlé měsíce příliš novinek o iOS 16 dalších chystaných verzích OS Applu nepřinesly, poslední dny jsou na novinky relativně bohaté. Díky informacím reportéra Marka Gurmana jsme se totiž včera dozvěděli o pár detailech o iOS 16 a watchOS 9 s tím, že dnes přichází se zajímavými informacemi portál 9to5mac. Vývojářů, kteří s ním spolupracují, se totiž podařilo v kódu nedávno vydaných bet iOS 15.5 a macOS 12.4 najít pár informací vztahujících se právě k novým OS. 

Vývojáři nalezli v betách výše zmíněných systémů konkrétně náznaky výrazného vylepšení funkce Soustředění, která umožňuje telefon nastavit tak, aby vás při jeho využívání v předdefinovaných situacích nikdo nerušil. Ačkoliv přesné funkce bety samozřejmě neobsahují, hovoří se v nich o komplexních strukturách funkce, z čehož jasně vyplývá, že se dočkáme jejího celkového “zvětšení” nebo chcete-li zkomplexnění, díky čemuž bude využitelná pro vícero situací. Aby však bylo možné nové funkce využít, bude třeba aktualizovat na nejnovější iOS. Dřívější režimy sice půjdou převést, ty z iOS 16 však převeditlené na iOS 15 nebudou, jako tomu bylo v minulosti třeba u Připomínek a tak podobně. 

iOS 16, macOS 13 a další nové OS Applu se světu představí na úvodní Keynote vývojářské konference WWDC, která je naplánovaná na pondělí 6. června. Kromě nových softwarů bychom se zde mohli s trochou štěstí dočkat i představení nových hardwarů v čele s Macy, které se zdají být s ohledem na minulost WWDC suverénně nejpravděpodobnějšími produkty pro představení. Jelikož je však WWDC primárně o softwaru, je třeba brát spekulace o příchodu hardware s rezervou. 

Dnes nejčtenější

.