Zavřít reklamu

Čas od času se můžete ocitnout v situaci, kdy vám začne vyzvánět iPhone, na kterém se objeví nějaké cizí telefonní číslo. Čísla, která pochází ze zahraničních zemí, většina z nás nezvedá automaticky. Když vám ale někdo zavolat z českého nebo slovenského čísla, tak velmi těžko odhadnete, zdali to je váš zákazník, anebo telemarketing či podobný otravný operátor. Dobrou zprávou ale je, že na iPhone existují tzv. blokátory hovorů, které vás před přijmutím hovoru od neznámého čísla dokáží upozornit, zdali se náhodou nejedná o telefonní číslo, které zvednout nechcete. V tomto článku se společně podíváme na 5 těchto aplikací.

Nevolejte

Mezi jednu z nejpopulárnějších aplikací, která se řadí do kategorie blokátorů hovorů, patří Nevolejte. Pokud vám často volají neznámá čísla, jelikož se to vaše objevilo na seznamu nějaké uniklé databáze, popřípadě jelikož musíte mít například na webových stránkách uvedené své telefonní číslo, tak vám aplikace Nevolejte dokáže pomoci. V případě, že vám nějaké neznámé číslo zavolá, tak se vám na displeji telefonu objeví také popis toho telefonního čísla, tj. například finanční služby, telemarketing apod. Databáze těchto nevyžádaných čísel se neustále rozrůstá, aplikace Nevolejte je k dispozic zdamra.

Aplikaci Nevolejte stáhnete zde

Zvednout to?

Určitě už jste se někdy ocitli v situaci, kdy vám zavolalo cizí číslo a vy jste nevěděli, zdali ho můžete zvednout. Jedná se o starého známého či zákazníka, anebo nějakého operátora, který vám chce nabídnout tu nejvýhodnější nabídku v celém vesmíru? Těžko říct. Pokud už se nechcete v těchto rozpacích znova ocitnout, tak si můžete stáhnout aplikaci Zvednout to?. Tato aplikace identifikuje neznámé číslo hned v okamžik, kdy vám zavolá. Pokud nechcete být rušeni vůbec, můžete automaticky nevyžádaná čísla blokovat. Zároveň si v této aplikaci můžete vytvořit i vlastní seznam blokovaných čísel. Zvednout to? vás vyjde na 99 korun, za tuto částku však získáte skvěle propracovanou aplikaci s obrovskou a důvěryhodnou databází neznámých čísel.

Aplikaci Zvednout to? stáhnete zde

Nevolejte.cz

Třetím blokátorem hovorů, který nesmí v našem seznamu chybět, je Nevolejte.cz. Jedná se o aplikaci stejnojmenného neziskového projektu pod záštitou Sdružení ochrany před obtěžováním po telefonu. Aplikace Nevolejte.cz je k dispozici zcela zdarma a bez reklam a dokáže vám poskytnout ochranu v případě, že si nevíte rady, jak zatočit s otravnými operátory, kteří vám neustále volají. Nevolejte.cz je k dispozici již od 2014 a za tu dobu se jí podařilo nasbírat obrovskou databázi otravných čísel, která se neustále rozrůstá. Tato databáze se však liší od těch z jiných aplikací, jelikož se jedná o „černou listinu“, která se rozrůstá na základě kooperace všech uživatelů a sdílení zkušeností. Součástí černé listiny jsou tak opravu pouze ověřená otravná telefonní čísla.

Aplikaci Nevolejte.cz stáhnete zde

Numbo

Aplikace Numbo nabízí jednu z největších databází otravných telefonních čísel, takže vás před nimi dokáže efektivně chránit. Konkrétně se v této databází aktuálně nachází již více než 52 tisíc různých čísel, což je oproti konkurenci mnohonásobně více. Díky Numbo můžete jednoduše identifikovat a zablokovat nevyžádané hovory, podvodné hovory, telemarketingové hovory, robotické hovory a ostatní neznámí čísla. V rámci aplikace Numbo si můžete také zpětně vyhledat konkrétní telefonní číslo a případně zjistit, jestli byste mu měli zavolat nazpátek. Při příchozím hovoru od neznámého čísla se vám samozřejmě zobrazí jeho popis, popřípadě se můžete rozhodnout pro okamžité blokování těchto čísel.

Aplikaci Numbo stáhnete zde

KdoMiVolal

Poslední aplikací, na kterou se v tomto článku podíváme, je KdoMiVolal. Tato aplikace funguje prakticky stejně jako výše zmíněné – při příchozím hovoru vám tedy zobrazí notifikaci s popisem konkrétního telefonního čísla. Kromě toho ale KdoMiVolal slouží hlavně pro zpětné zjištění informací o telefonních číslech, které vám volaly. Tato aplikace využívá databázi čísel ze stránek KdoMiVolal.eu a KtoMiVolal.eu, takže si můžete být jistí tím, že jak české nevyžádané hovory, tak i ty slovenské jednoduše identifikujete. Ke každému číslu si případně můžete vložit také svůj komentář, nechybí ani možnost pro jednoduché blokování. I aplikace KdoMiVolal je k dispozici zdarma.

Aplikaci KdoMiVolal stáhnete zde

Dnes nejčtenější

.