Zavřít reklamu

Máte-li rádi design Macu mini, nadcházející řádky vás jistojistě potěší. Přední Apple analytik Ming-Chi Kuo totiž tvrdí, že ještě minimálně model určený pro rok 2023 (či některé modely) si zachovají design, na který jsme zvyklí i v současnosti. 

V souvislosti s budoucími Macy mini se v minulosti spekulovalo o jejich redesignu a použití například plexiskla na jejich horní straně a tak podobně. To však Kuo částečně vyvrací tvrzením, že minimálně některé modely z produktové řady Mac mini si zachovají nynější design ve formě hliníkového unibody šasi s přední diodou a zadními porty. Není nicméně vyloučeno, že výkonnější modely se redesignu, který je oddělí od základu, dočkají. Co se pak týče procesorového nasazení, počítá se jak s čipy M2, tak u vyšší řady s potenciálem na redesign čipy M2 Pro. 

Kdy bychom se mohli nové generace Maců mini dočkat je v současnosti bohužel nejasné. Apple totiž v posledních měsících i letech porušuje jedno ze svých nepsaných pravidel za druhým a tudíž je velmi těžké předpovědět, zda má smysl počítat spíš se začátkem roku, jeho středem či koncem. Záležet koneckonců bude i na tom, jak schopný bude z hlediska výroby jeho dodavatelský řetězec, který se v posledních letech tvrdě potýkal s pandemií koronaviru i nedostatkem materiálu. I to může být ve výsledku důvod, proč se s redesignem některých modelů nepočítá. Pokud má totiž Apple v současnosti dostatek šasi z dřívějších generací, bude pro něj s ohledem na současnou situaci ve světě nejlepší nasadit právě to. 

Dnes nejčtenější

.