Zavřít reklamu

To, co se jevilo od úterka jako velmi pravděpodobná věc, se před pár hodinami stalo díky prvním záznamům nového iPhonu SE 3 ve výkonnostním testu Geekbench realitou. Řeč je konkrétně o výkonu novinky, který je téměř totožný a který tedy novince zajišťuje perfektní plynulost. 

iPhone SE 3. generace vystupuje v databázích Geekbench konkrétně jako iPhone 14,6. Na test jednoho jádra dosáhl skóre 1695 bodů, zatímco v testu více jader to bylo 4021 bodů. Co se pak týče iPhonu 13, ten dosahuje v testu jednoho jádra průměrně kolem 1670 bodů a v testu více jader 4481 bodů, což je sice na první pohled mírně více, ale je třeba si uvědomit, že jednak iPhone SE 3 běží na dosud nevydaném iOS, který může výkonem iPhonu 13 zahýbat na úroveň SE 3 a jednak jsou benchmarkové testy vždy svým způsobem nepřesné, jelikož skóre z nich se pohybuje v určitém (třeba klidně právě čtyřsetbodovém) intervalu nahoru a dolů. Je proto takřka 100% jisté, že iPhone SE 3 poběží stejně plynule jako iPhone 13, přičemž stejně kvalitně bude zvládat i veškeré multitaskingové úlohy a tak podobně. 

Nové iPhony SE 3 bude možné předobjednat od zítřejší 14. hodiny a to spolu s čerstvě představenými iPady Air 5. Na pulty obchodů se pak oficiálně začnou dostávat počínaje pátkem 18. března od rána, stejně jako tomu bude u Maců Studio a Apple Studio Displayů. Jak oblíbené mezi uživateli všechny novinky budou sice ukáže až čas, minimálně iPhone SE však vzbuzuje mezi nimi alespoň podle diskuzních fór rozporuplné reakce. 

Dnes nejčtenější

.