Zavřít reklamu

Zdá se, že představení nové generace Macu mini s čipem M2 či M1 Pro/Max již není skoro potřeba. Čím dál více zejména asijských jablíčkářů totiž začalo tyto přenosné stroje nahrazovat polovinou MacBooku Pro. Ano, čtete dobře. Náhradou Macu mini není celý MacBook Pro, nýbrž jen jeho polovina – konkrétně pak ta spodní disponující klávesnicí. Že nevěříte? Podívejte se do galerie níže.

Upřímně řečeno, ani my v redakci jsme fotkám, které začaly zaplavovat internetu již před několika týdny příliš nevěřili a považovali jsme je za zmanipulované. Jak se však nyní ukazuje, v Asii skutečně začínají do obliby vstupovat spodní poloviny MacBooků Pro, které ukrývají počítačový hardware spolu s klávesnicí a reporoduktory a které lze přes jejich boční porty připojit k externímu displeji. Oproti Macu mini navíc kromě klávesnice nabízí i možnost fungování na baterii, což se může u monitorů nepodporujících nabíjení skrze USB-C port hodit.

Co se pak týče cen, vzhledem k tomu, že se jedná o de facto uživatelské úpravy Maců s rozbitým displejem, je super, že si takto lze přijít za poměrně přívětivou cenu na skutečně zajímavé konfigurace MacBooků za dobré ceny, které se konkrétně pohybují třeba i v nižších tisících korun. Ty však prodejcům stačí, jelikož jsou rádi, že se částečně poničeného stroje zbaví a ještě na němě něco vydělají. Jasně, s Macy mini M2 se toto řešení asi nebude moci rovnat z hlediska výkonu, na druhou stranu je však třeba brát v potaz to, že jen externí klávesnice vychází na nemalé peníze a ani trackpad není nejlevnější záležitostí. Ve výsledku se tak mnohým uživatelům skutečně po podobném kočkopsu skočit vyplatí.

Klasické Macy lze zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.