Zavřít reklamu

Chytré hodinky od Applu jsou skvělým doplňkem, který toho s každou další softwarovou aktualizací a každou novou generací umí víc a více. Apple Watch nabízí celou řadu skvělých funkcí, které díky nejrůznějším trikům můžete využít opravdu naplno. V dnešním článku vám představíme několik tipů, které vám zpříjemní a usnadní používání vašich Apple Watch.

Ztlumení přikrytím

Zkušení uživatelé tento trik jistě znají, řadě začátečníků ale možná zůstal utajen. Jedná se o gesto přikrytí displeje hodinek dlaním ruky, čímž okamžitě ztlumíte zvuk příchozího hovoru nebo notifikace. Pro aktivaci této funkce spusťte na spárovaném iPhonu nativní aplikaci Watch, klepněte na Zvuky a haptika a aktivujte položku Ztišit přikrytím. Pro ztišení je potřeba držet ruku na displeji hodinek minimálně po dobu tří sekund.

Návrat k poslední otevřené aplikaci

Pokud své Apple Watch chvíli aktivně nepoužíváte, dojde ke zhasnutí jejich displeje. Po zvednutí zápěstí nebo klepnutí se sice displej znovu rozsvítí, ve výchozím nastavení se vám ale objeví domovská obrazovka, což může být v případě, že se potřebujete spíše vrátit k naposledy spuštěné aplikaci, značně nepraktické. Pokud ale na svých Apple Watch spustíte Nastavení -> Obecné -> Návrat k ciferníku, můžete nastavit, po jak dlouhé době zobrazování spuštěné aplikace se Apple Watch vrátí zpět k ciferníku. Tuto dobu navíc můžete u jednotlivých aplikací přizpůsobit.

O minutu (nebo pět) napřed

Některým lidem pomáhá v prevenci pozdních příchodů to, že si na hodinách doma nastaví ručně čas o pět minut dopředu. Tuto psychologickou pomůcku můžete ale využít také na vašich Apple Watch. Spusťte Nastavení -> Hodiny. Zcela nahoře se vám zobrazí možnost posunutí času na ciferníku dopředu. Nastavte požadovaný čas za pomoci digitální korunky hodinek. Tímto způsobem pouze ovlivníte čas, který se ukazuje na aktuálním ciferníku – posun nebude mít žádný vliv na budíky, časovače ani další důležité informace, které se zobrazují v reálném čase.

Přizpůsobení Docku

Podobně jako iPhone, Mac nebo iPad jsou i Apple Watch vybavené Dockem, ten ovšem není viditelný na domovské obrazovce, ale zobrazí se po stisku postranního tlačítka hodinek. Ve výchozím nastavení se vám v tomto Docku zobrazují naposledy otevřené aplikace, vy si ale můžete nastavit zobrazení oblíbených aplikací pro rychlejší přístup. Stačí na hodinkách spustit Nastavení -> Dock a aktivovat možnost Oblíbené.

Deaktivace Siri

Zatímco někteří uživatelé nedají na Siri na svých hodinkách dopustit, jiní ji považují ve watchOS za zbytečnost. Pokud se do druhé jmenované skupiny řadíte i vy, můžete si bez problémů Siri na svých Apple Watch deaktivovat. Stačí spustit Nastavení -> Siri, kde postupně deaktivujete všechny možnosti spuštění asistentky Siri.

Dnes nejčtenější

.