Zavřít reklamu

Zkratky na iPhonu mohou sloužit k nejrůznějším účelům. Některé usnadňují práci s aplikacemi, jiné vám mohou během chvilky poskytnout užitečné informace, další mohou sloužit k zábavě nebo komunikaci. V dnešním článku vám představíme pětici užitečných zkratek, které vám mohou usnadnit práci.

Send Delayed Text

Potřebujete někomu napsat v určitý den a určitou hodinu, ale bojíte se, že na svůj úkol v danou chvíli zapomenete? Právě pro tyto případy skvěle poslouží zkratka s názvem Send Delayed Text. V jednoduchém menu zde postupně zadáte text zprávy, požadované datum odeslání a příjemce, potvrdíte, a už se dále nemusíte o nic dalšího starat – zkratka vše potřebné zařídí za vás.

Zkratku Send Delayed Text stáhnete zde.

Clipboard

Pokud na svém iPhonu často pracujete s obsahem schránky, určitě se vám bude hodit tento užitečný pomocník. S pomocí tohoto nástroje můžete kopírovat texty do schránky, vkládat je na libovolné místo a měnit. Zkratka nabízí hned dvě volné schránky pro vámi zkopírovaný obsah.

Zkratku Clipboard stáhnete zde.

E-mail Schedule to Yourself

Nenechte se zmást mírně zavádějícím názvem této zkratky – s její pomocí můžete odeslat přehled všech schůzek a událostí, které máte na daný den uvedené v nativním Kalendáři vašeho iPhonu, nejen sami sobě, ale i komukoliv jinému. Zkratka z pochopitelných důvodů vyžaduje přístup ke Kalendáři, v jejím nastavení pak můžete přizpůsobit veškeré podrobnosti.

Zkratku E-mail Schedule to Yourself stáhnete zde.

Instant Reminder

Instant Reminder je velice šikovná a užitečná zkratka, s jejíž pomocí můžete během chvilky vytvořit libovolnou neodkladnou okamžitou připomínku. Tato připomínka se zároveň okamžitě objeví na uzamčené obrazovce vašeho iPhonu, takže ji budete mít neustále na očích, a to do doby, než ji vy sami ručně označíte za vyřízenou.

Zkratku Instant Reminder stáhnete zde.

Running Late

Každému z nás se může někdy stát, že navzdory vší snaze dorazí na plánovanou schůzku se zpožděním. V nastavení zkratky Running Late si můžete s předstihem sepsat omluvnou zprávu pro tyto případy. Zkratka se poté už sama postará o to, aby ti, kteří na vás čekají, byli o vašem zpoždění včas informováni. Pokud navíc zkratce přidělíte hlasový příkaz Siri, postačí v případě potřeby už jen vyslovit „Hey Siri, running late“.

Zkratku Running Late stáhnete zde.

Dnes nejčtenější

.