Zavřít reklamu

Jestliže sledujete dění ve světě Applu a máte přehled o všech novinkách, tak zajisté víte, že před pár hodinami měla jablečná společnost problémy se službou iCloud. Informovat o tom začali samotní uživatelé, a to hlavně prostřednictvím sociální sítě Twitter, samozřejmě ale i jinde. Tyto problémy se projevovaly ve většině zemí světa, včetně České republiky. Apple samozřejmě intenzivně pracoval na opravě tohoto problému a nyní už by tato nepříjemnost měla být minulostí. Konkrétně se problémy týkaly služeb Game Center, iCloud Beckup, iCloud Mail, iCloud Storage Upgrades, iCloud Web Apps (iCloud.com) a Photos.

Jak zjistit, zdali má iCloud výpadek

Výše jsem zmínil, že o současných problémech informovali uživatelé na Twitteru. V budoucnu to takhle ale rozhodně být nemusí. Vždycky nějakou dobu trvá, než se tyto problémy medializují, takže se můžete ocitnout v situaci, kdy vám iCloud (či jiná služba) nebude fungovat a vy si nebudete jistí, zdali je chyba na vaší straně, anebo na straně Applu. Dobrou zprávou ale je, že existuje jednoduchá možnost, pomocí které stav iCloudu a dalších služeb zjistíte:

  • Jednoduše stačí, abyste na vašem zařízení klepnuli na tento odkaz.
  • Odkaz vás přesune na stránky System Status od Applu.
  • Zde se nachází seznam veškerých služeb, které Apple nabízí.
  • Pokud se u služby nachází zelené kolečko, tak je vše v pořádku;
  • oranžový šestiúhelník pak značí přítomnost nějakého problému nebo omezení;
  • červená barva pak znamená kompletní vyřazení služby.

Prostřednictvím výše uvedeného postupu je tedy jednoduše možné zjistit, jak jsou na tom po stránce funkčnosti a dostupnosti služby od Applu. Kdykoliv se tedy ocitnete v situaci, že vám nějaká služba nebude fungovat podle představ, tak stačí, abyste na stránky přešli a stav ověřili. Právě na těchto stránkách najdete veškeré informace jako první, pravděpodobně ještě před tím, než o problémech začnou mluvit uživatelé na sociálních sítích. Jedná se o spolehlivý zdroj informací, který pochybí přímo od Applu. Jakmile dojde k vyřešení problému, tak si u jednotlivé služby můžete zobrazit podrobnosti.

Dnes nejčtenější

.