Zavřít reklamu

Brousíte-li si zuby na novou generaci většího iMaců, která je též v kuloárech označovaná jakožto iMac Pro, máme pro vás skvělou zprávu. Pokud po ní totiž pokukujete kvůli výkonu, vězte, že ten bude brutální – konkrétně brutálnější než ten, který nyní nabízí čipy M1 Pro a M1 Max. Tvrdí to alespoň velmi dobře informovaný leaker dylandkt. 

Ačkoliv zdroje leakera neupřesnily, v čem přesně má být nový čipset lepší než současný nejlepší čipset řady Apple Silicon ve formě M1 Max, má být údajně zaměřený na profesionální uživatele obecně – tedy nikoliv jen na určitý typ uživatelů. Z tohoto tvrzení se tak dá částečně usuzovat, že se zde nedočkáme jen dalšího upgradu grafické složky čipu, ale vylepšeno bude řádně i CPU. To si Apple bude moci zrovna u iMacu Pro dovolit pravděpodobně kvůli tomu, že u něj má k dispozici daleko více místa pro potenciální chlazení než je tomu nyní u 14” a 16” MacBooků Pro, jenž jsou právě čipy M1 Pro a M1 Max osazené. 

Kromě brutálně výkonné verze nového iMacu se samozřejmě i nadále počítá s modely osazenými slabšími čipsety ve formě M1 Pro a M1 Max. Dle některých analytiků je pak možné, to že právě procesory budou Applu sloužit k oddělení iMacu od iMacu Pro s tím, že klasické iMacy dostanou “jen” M1 Pro a M1 Max, zatímco výkonnější iMacy Pro nabídnou novou verzi čipsetu, která bude pravděpodobně doplněna vyšší možností RAM paměti spolu s úložišti a tak podobně. Co se pak týče představení strojů, rozhodne-li se Apple pro podobné rozlišení, je možné, že méně výkonné iMacy ukáže světu už v průběhu března, zatímco vyšší řada dorazí spolu s Macem Pro zřejmě ke konci roku. 

iMac lze zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.