Zavřít reklamu

Pokud opravujete jemnou elektroniku – chytré telefony, notebooky či tablety, určitě víte, jak náročná dokáže být práce s drobnými šrouby. Právě proto jsou na trhu dostupné elektrické šroubováky, které umí výrazně usnadnit život. Jak si ale vybrat ten nejlepší šroubovák pro vás? Ptali jsme se expertů z FixShop.cz, kteří s nimi pracují dennodenně.

Hlavní výhodou elektrických šroubováků je podle techniků FixShop.cz urychlení práce. Přece jen, manipulace s mimořádně tenkými klasickými šroubováky je často zdlouhavá a nepohodlná. K rozebrání chytrého telefonu či notebooku je často třeba povolit i více než 10 šroubů, takže časová úspora je v tomto směru skutečně citelná.

Každý elektrický šroubovák je dimenzován tak, aby dokázal odšroubovat i ty nejjemnější šrouby. Zároveň si však poradí také s většími šrouby, které jsou využívány například v noteboocích. Jde tak o všestranného praktického pomocníka, který se rozhodně vyplatí.

3 nejlepší elektrické šroubováky

Vybrat si z široké nabídky ten nejlepší elektrický šroubovák může být náročné. Technici z FixShop.cz nám poradili 3 šroubováky, které mají otestovány a jsou podle nich tou nejlepší volbou.

1. Xiaomi WOWstick 18v1

Tento model je jakousi vstupní branou do světa elektrických šroubováků. Svůj úkol však dokáže splnit velmi dobře. Experti z FixShop-u oceňují zejména to, že perfektně padne do ruky a má kompaktní rozměry. Rukojeť je se šroubovákem spojena magneticky, přičemž v sadě je 18 vyměnitelných ocelových bitů. Ty pokrývají nejčastější rozměry a tvary hlav šroubů, které se používají v elektronice.

Elektrický šroubovák Xiaomi Wowstick je napájen 2 AAA bateriemi, přičemž výdrž na jedno nabití je na úrovni 5 – 6 hodin.

Xiaomi Wowstick

2. Kingsdun 28v1

O něco dražším, ale také vybavenějším modelem, je elektrický šroubovák Kingsdun 28v1. Jak už napovídá název, sada obsahuje až 28 různých bitů, takže využitelnost je ještě o něco lepší než v případě Xiaomi WOWstick. Technici z FixShop-u si ale pochvalují zejména to, že na spodní straně šroubováku je zabudováno silné LED světélko. Díky němu je manipulace se šrouby značně jednodušší.

Výhodou je také snadné nabíjení prostřednictvím USB-C adaptéru. Na jedno nabití vydrží šroubovák pracovat 8 hodin.

Kingsdun 28v1

3. Xiaomi WOWstick 1F

Technici FixShop.cz si nejvíce pochvalují elektrický šroubovák Xiaomi WOWstick 1F, který potěší spoustou praktických benefitů. Například v sadě kromě samotného šroubováku a nabíjecí základny najdete také magnetickou desku na odkládání šroubů, magnetizátor, přísavku či páčidlo. Tedy, několik pomůcek, které se při opravách sejdou.

V sadě je až 56 ocelových bitů, díky čemuž můžete mít jistotu, že vám nikdy žádný nebude chybět. Baterie vydrží 8 hodin nepřetržitého provozu a její dobití doplna trvá jen 40 minut. Odborníci z FixShop-u oceňují také to, že šroubovák umí kromě šroubování i závitovat a jemně vrtat. Tyto funkce se při opravách také občas hodí.

Xiaomi Wowstick 1F2

Který šroubovák bude nejlepší pro vás?

Technici z FixShop.cz se shodli na tom, že pokud jste spíše hobby opravářem, postačí vám i Xiaomi WOWstick 18v1. Pokud však elektroniku opravujete pravidelněji, o něco dražší šroubovák Kingsdun či Xiaomi WOWstick 1F rozhodně stojí za investici. Dokáže vám ušetřit spoustu času, nervů a díky praktickým bitům či doplňkům je jeho využitelnost prakticky neomezená.

A kde zmíněné elektrické šroubováky můžete pořídit? Stačí zavítat do e-shopu FixShop.cz, kde je seženete za nejlepší ceny.

Dnes nejčtenější

.