Zavřít reklamu

Není-li vám výřez či otvor v displeji po chuti, již v příštím roce byste si mohli přijít na své. Tvrdí to alespoň velmi přesný analytik Ross Young, který se opírá o své zdroje pocházející primárně z dodavatelského řetězce Applu. 

Youngovy zdroje konkrétně tvrdí, že má Apple již několik prototypů se všemi předními senzory a fotoaparáty pod displejem k dispozici a jelikož je jejich funkčnost velmi dobrá, mají z nich vycházet iPhony pro rok 2023. Tato vize však zatím není stoprocentně odsouhlasena a tudíž existuje stále možnost na odsunutí o rok – tedy na 2024. Déle však Apple prý čekat nechce, jelikož si je vědom toho, že androidí výrobci se inovací v oblasti umisťování senzorů a fotoaparátů pod displej nebojí. Na druhou stranu si je ale plně vědom toho, že toto řešení z jeho dílny musí být 100% funkční, jelikož se bude jednat de facto o finalizaci podoby přední strany smartphonů pro spoustu následujících let (nebudeme-li brát v potaz zúžování rámečků kolem displeje). 

Pokud se Applu v příštím roce podaří všechny senzory přesunout pod displej jeho iPhonu, znamenalo by to konec cesty, na kterou se vydal už v roce 2017 u iPhonu X s výřezem v displeji. Poměrně zajímavé je v souvislosti s ním to, že se jeho podoby držel Apple jako klíště až do roku 2020 a iPhonů 12. Jeho první revizi totiž provedl až loni u iPhonů 13 s tím, že letos se očekává jeho výměna za průstřely v displeji. Pokud se tedy spekulace týkající se příštího roku naplní, znamenalo by to, že za tři roky by Apple zvládl změnit to, čeho na co předešlé tři roky ani nesáhl. 

Dnes nejčtenější

.