Zavřít reklamu

Jedním z nejočekávanějších produktů letoška je bezesporu třetí generace oblíbeného iPhonu SE. Stejně jako předešlé dvě generace totiž přinese hezké upgrady v konzervativním těle iPhonu 8 a to navíc za poměrně nízkou cenu, díky čemuž se tak z telefonu stane prakticky 100% solidní prodejní hit. A díky reportéru Marku Gurmanovi z Bloombergu již nyní víme, jak proběhne představení této novinky. 

Zatímco první generaci iPhonu SE ukázal Apple na tiskové konferenci, k odhalení druhé generace mu stačila pouhopouhá tisková zpráva, čímž leckoho zaskočil. U třetí generace SE se proto intenzivně spekulovalo nad tím, zda se Apple vydá první, či druhou cestou a využije tedy Keynote, nebo jen tiskovou zprávu. A podle Marka Gurmana je alespoň v tuto chvíli rozhodnut pro Keynote, tedy tiskovou konferenci. Ta nicméně nemá trochu překvapivě zatím pevný termín konání, jelikož je v plánu “jen” na březen či duben. Z tohoto “nástřelu” se dá proto usuzovat, že si ještě Apple nechává prostor pro přehodnocení svého záměru, k čemuž by mohlo dojít například kvůli zhoršení se pandemické situace ve světě, popřípadě kvůli malým skladovým zásobám iPhonu SE 3 v souvislosti s nedostatkem komponentů, na které nyní svět dost trpí. 

Ačkoliv nás od odhalení této novinky dělí ještě relativně dost času, víme o ní s trochou nadsázky již tolik, že její odhalení bude už spíše formalitou. Kromě designu iPhonu 8 se u ní počítá třeba s nasazením čipsetu A15 Bionic, podporou 5G sítí či lepším fotoaparátem. Co se pak týče ceny, ta se vzhledem k minimu upgradů nemá příliš lišit od ceny nasazené u iPhonu SE 2. generace, byť je třeba počítat s vlivem inflace. 

Dnes nejčtenější

.