Zavřít reklamu

V posledních měsících a letech si nešlo nevšimnout nebývale silného odlivu klíčových zaměstnanců z řad Applu, což se na něm podle zákulisních informací neblaze podepsalo. Například takový projekt Apple Car se kvůli tomu ocitl v poslední době už několikrát v krizi, jelikož od něj dalo ruce pryč hned několik vedoucích pracovníků, kteří mu přitom měli udávat až do konce vývoje směr. Jak se však nyní zdá, Applu už došla s podobnými “úprky” trpělivost a začal proto proti nim bojovat velmi efektivním nástrojem – bonusy. 

Podle neveřejných informací, které se podařily získat reportéru Marku Gurmanovi, začal Apple v poslední době rozdávat mezi klíčové zaměstnance ve formě seniorních inženýrů, manažerů či vedoucích různých projektů akcie v hodnotě 50 až zhruba 180 tisíc dolarů, tedy v přepočtu 1,1 až téměř 4 miliony korun s tím, že hodnota velmi pravděpodobně v nadcházejících měsících poroste. Jedinou podmínkou, která je třeba pro jejich získání splnit, je upsat se společnosti na další čtyři roky práce, což je zřejmě dostatečně dlouhá doba na dotažení většiny projektů. 

Ačkoliv bohužel zdroje Gurmana neuvádí, jak moc se zaměstnanci Applu na nové bonusy “chytají”, je poměrně pravděpodobné, že mnozí na ně slyšet budou. Nejedná se totiž v žádném případě o malé částky, které navíc mají povahu bonusů “navíc” a budou tedy přidány ke klasickému platu i standardním bonusům za výkonnost. Ve výsledku tak dokáží zcela určitě posunout výplatu daných zaměstnanců na velmi zajímavou úroveň. Snad se tedy tyto výdaje Applu vrátí a bude díky nim schopen v dohledné době odhalit spousty úžasných novinek, na kterých se právě jeho “VIP” zaměstnanci podílí. 

Dnes nejčtenější

.