Zavřít reklamu

Že Apple pracuje na ohebném nebo chcete-li skládacím iPhonu není již pěkných pár let žádným tajemstvím. Práce na tomto produktu totiž potvrzují jak mnohé patenty registrované přímo jím, tak i spousta leakerů, kterým se podařilo dostat k uniklým informacím z vývoje. Se svou troškou do mlýna přišel před pár hodinami i přední analytik a displejový expert v jedné osobě Ross Young.

Youngovy zdroje, jenž se v minulosti ukázaly již několikrát jako extrémně přesné, se nyní nechaly slyšet, že v současnosti je plán Applu uvést první ohebný iPhone na trh v roce 2023, byť už nyní má kvůli vývojovým zdržením koketovat s tím, že odhalení novinky odsune až na rok 2024. Jak přesně má telefon vypadá sice Young neprozradil, z dřívějších úniků informací nicméně víme, že má Apple rozpracovány jak prototypy ve stylu “véčkových” telefonů, tak i prototypy po vzoru Galaxy Z Fold se zhruba 8” displeji při jejich rozevření. Pro jaký model se nakonec kalifornský gigant rozhodne nicméně zatím ještě zřejmě neví ani on sám. 

S ohledem na blížící se první ohebný iPhone se naskýtá taktéž otázka, zda má vůbec Apple s podobným produktem možnost uspět. Konkurence jej totiž bude přeci jen v dobu, kdy jej uvede na trh, nabízet dlouhé roky, za které se jí podaří odladit většina neduhů předešlých generací a zároveň si mezi uživateli vytvořit solidní jméno. Apple tak bude svým telefonem naskakovat do rozjetého vlaku, který bude v té době uhánět již pořádnou rychlostí. Ostatně, podle našich informací je už nyní zájem o ohebné telefony zejména z dílny Samsungu skutečně silný a je jasné, že jen a jen poroste. 

Ohebné smartphony lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.