Zavřít reklamu

Nekonečně dlouhé roky čekání jsou téměř u konce. Již příští rok bychom se měli dočkat prvních chytrých brýlí nebo chcete-li headsetu z dílny Applu. A díky zdrojům velmi dobře informovaného reportéra Marka Gurmana z Bloombergu již víme, na co bude tato žhavá novinka zaměřena. 

Zdroje Gurmana pocházející velmi pravděpodobně přímo z Applu tvrdí, že jsou první brýle vytvořeny tak, aby byly jejich cílovými skupinami hráči, milovníci multimediální zábavy a lidé často komunikující se světem přes nejrůznější platformy. K dispozici má být totiž jak brutální výkon, tak extrémně kvalitní displeje nebo třeba velmi rychlé internetové připojení a to jak po WiFi, tak i 5G. U brýlí se rovněž počítá s jejich vlastním operačním systémem včetně App Store, ze kterého bude možné stahovat aplikace určené přímo pro ně. Těch sice zprvu pravděpodobně příliš mnoho nebude, Apple má však věřit tomu, že s narůstající oblibou brýlí vývojáři nový obchod aplikacemi přeci jen zaplní. Ve výsledku bychom si tak mohli v dohledné době užít podobně pestrý výběr aplikací jako v případě iPhonů či Maců. 

Stejně jako analytická společnost Morgan Stanley, i zdroje Gurmana nicméně připouští, že představení brýlí v příštím roce nemusí nutně znamenat, že se dostanou v témže roce do rukou veřejnosti. Poměrně pravděpodobné je naopak to, že je Apple nakonec vydá až v roce následujícím, jako to udělal například u AirPods či iMaců Pro. Příští rok bude tedy spíše jakousi ochutnávkou toho, co svět v brzké době čeká. 

Dnes nejčtenější

.