Zavřít reklamu

 Jestli je něco mezi sběrateli Apple produktů vyvažováno zlatem, jsou to prototypy Apple produktů. Ty si totiž kalifornský gigant bedlivě střeží a jen málokdy proto nějaký zajímavý kousek unikne z jeho kanceláří, potažmo se vyhne zničení, které většinu prototypů produktů čeká. Před pár hodinami se přeci jen fotky dvou velmi zajímavých kousků dostaly na světlo světa. O jejich zveřejnění se postaral dlouholetý sběratel Apple produktů Giulio Zompetti. 

Sběrateli se dostaly do rukou konkrétně prototypy AirPods 1. či 2. generace spolu s 29W napájecím adaptérem. Jak můžete sami na snímcích vedle tohoto odstavce vidět, Apple u nich použil typické průhledné tělo, které mu umožňuje při prvotních testech vizuálně kontrolovat komponenty v daných produktech zda se například nepřehřívají a tak podobně. K nasazení průhledného těla zpravidla Apple přistupuje v prvotních fázích testování, kdy jsou produkty nejnáchylnější na různé chyby a problémy. Jakmile jsou ty nejzásadnější odhaleny a odstraněny, dostávají prototypy klasická neprůhledná těla, aby mohly být bez většího rizika odhalení testovány i na veřejnosti. 

K využívání průhledných pouzder začal Apple přistupovat již v dobách počítače Macintosh Classic, který dorazil ke konci minulého století. Poměrně zajímavé je nicméně to, že v dnešní době zvládá průhledné prototypy držet vcelku slušně pod pokličkou, přestože se všeobecně ví, že na toto řešení spoléhá. Díky tomu se tak stávají produkty z fotek velmi unikátní. 

Dnes nejčtenější

.