Zavřít reklamu

Není to tak dávno, co jsme vás na stránkách LsA informovali o znovuobjeveném prototypu Apple Watch. Nejedná se o jediný únik, který je spojený s chytrými hodinkami od Applu – v dnešním článku se podíváme na různé úniky, prototypy a koncepty, které byly od počátku spojené s historií a vývojem Apple Watch.

Uniklý prototyp první generace

Jedním z mediálně nejznámějších prototypů Apple Watch je ten, jehož fotografie začaly po internetu kolovat teprve relativně nedávno – technologické servery o něm začaly informovat na jaře loňského roku. Fotografie prototypů začal šířit sedmadvacetiletý sběratel Giulio Zompetti, který si údajně zakoupil hned šest kusů těchto domnělých prototypů. Zompetti podle svých vlastních slov plánoval jednotlivé prototypy opravit a prodat za vysokou cenu. Zmíněné modely obsahovaly řadu zajímavých prvků, jako je například velmi vzácné logo, připomínající Hvězdu smrti ze ságy Hvězdných válek, QR kódy a další detaily, které silně svědčily pro pravost těchto prototypů. Giulio Zompetti uvedl, že prototypy zakoupil v jednom ze sběrných dvorů pro elektroniku, mělo se jednat o Apple Watch Series 0, což byla první generace chytrých jablečných hodinek.

Únik fotografií Apple Watch Series 2

V roce 2017 se na některých technologických serverech objevily nepřiliš vydařené fotografie, na kterých se údajně měly nacházet uniklé prototypy Apple Watch Series 2. Za zdroj úniku byl označen britský podnik s názvem Byte, který se zabývá opravami a servisem elektronických zařízení, a kromě fotografií začalo internetem brzy kolovat také video. Na snímcích byl zachycený 42mm displej, který se vyznačoval výrazně tenčí konstrukcí ve srovnání s tělem Apple Watch Series 0. Na videu jsme si mohli všimnout také rozměrnější baterie a dalších detailů – videozáznam už ale bohužel stihl z internetu zcela zmizet.

Prototyp v krytu

Dalším prototypem Apple Watch, který unikl na internet, byl prototyp původní verze. Na tomto úniku bylo zajímavé zejména to, že hodinky byly na fotografiích ukryté ve speciálním zvláštním krytu, který svým vzhledem tak trochu připomínal iPod třetí generace s klikacím ovládacím kolečkem. Zveřejnění úniku měl na svědomí uživatel Twitteru s přezdívkou @AppleDemoYT. Na fotografiích bylo možné vidět model Apple Watch z nerezové oceli, chráněný silikonovým krytem černé barvy, který byl označen sériovým číslem. U společnosti Apple není ničím neobvyklým, že přepravuje prototypy a testovací modely svých produktů v krytech tohoto typu. Jednou z funkcí těchto krytů je utajení celkového vzhledu připravovaného produktu. Zmíněný prototyp byl údajně využíván pro účely interního testování.

Dnes nejčtenější

.