Zavřít reklamu

Přestože se dlouho zdálo, že se podařily nedávno představené MacBooky Pro s M1 Pro a M1 Max Applu vytvořit i vyrobit bez jediné chybičky, jelikož si u nich uživatelé prakticky na nic nestěžovali, s odstupem času se nyní ukazuje, že tomu tak minimálně u 16” není. Diskuzní fóra po celém světě totiž zaplavují příspěvky nešťastných majitelů tohoto stroje, kteří poukazují na problémy s nabíjením. 

Trable 16” MacBooku Pro nejsou naštěstí nijak přehnaně vážné. Točí se totiž de facto jen kolem toho, že při úplném vypnutí stroje se po připojení MagSafe konektoru nezačne vůbec nabíjet, nebo je nabíjení přerušované, což lze poznat z neustále blikající LED diody na magnetické koncovce kabelu. MacBook lze sice nabít i přes USB-C porty, ale v situaci, kdy by u sebe člověk USB-C kabel neměl by samozřejmě nefunkčnost MagSafe konektoru nepotěšila.

Nešťastní uživatelé už samozřejmě kontaktovali hromadně Apple, který jim na jejich stížnost odvětil, že o problému ví a intenzivně pracuje na jeho softwarové opravě. Jako krátkodobé řešení pak označil například restartování počítače, potažmo jeho nabíjení v režimu spánku či v zapnutém stavu, jelikož ani v jednom z těchto režimů se problémy s nabíjením neprojevují. Kdy však softwarovou záplatu vydá kalifornský gigant neoznámil. 

Dnes nejčtenější

.