Zavřít reklamu

Chytré hodinky od Applu jsou skvělým pomocníkem nejen při fitness aktivitách nebo sledování některých zdravotních funkcí. Při správném používání vám Apple Watch mohou pomoci také k vyšší produktivitě, soustředění, a k lepším výkonům. V dnešním článku vám představíme pět tipů pro Apple Watch, s jejichž pomocí povzbudíte svou produktivitu.

Režim Ve škole

Jak název napovídá, je režim Ve škole určen především školou povinným dětem, k produktivitě ale může pomoci i vám. Pokud jej aktivujete, vypnete tím automaticky veškeré příchozí notifikace jak na vašich Apple Watch, tak i na vašem iPhonu, a navíc dojde k uzamčení displeje vašich hodinek. K odemčení a zároveň ukončení režimu Ve škole stačí otáčet digitální korunkou hodinek. Výhodou tohoto režimu je, že vás po své deaktivaci také informuje o tom, kolik času jste v tomto režimu strávili.

Siri jako osobní asistentka

Přestože na den, kdy se Siri na našich Apple zařízeních konečně naučí česky, zatím ještě marně čekáme, můžeme ji alespoň částečně využít k vyšší produktivitě. Siri na vašich Apple Watch totiž můžete za pomoci hlasových příkazů snadno využít k úkolům, jejichž provádění na iPhonu by vám mohlo zbytečně zabrat více času. Je jen na vás, zda s její pomocí nadiktujete nákupní seznam do Připomínek, naplánujete si v Kalendáři další schůzku, nebo budete třeba komunikovat s vašimi kolegy či blízkými.

Nezapomínejte na odpočinek

Pro náš výkon je klíčové také to, jak dobře odpočíváme. Odpočinek může mít různé podoby, pokud ale jako jednu z jeho forem zvolíte řízenou relaxaci, jistě brzy zaznamenáte první pozitivní účinky. Pro účely jednoduché relaxace nemusíte stahovat speciální aplikace z App Storu – postačí aplikace Mindfulness, kterou můžete využít ke krátkým dechovým a relaxačním cvičením. Na Apple Watch spusťte aplikaci Mindfulness a podle potřeby zvolte buďto kategorii Dýchání, nebo Reflexe.

Omnifocus

K vyšší produktivitě vám mohou dopomoci také ty správné watchOS aplikace. Mezi favority patří v tomto směru například OmniFocus – multiplatformní aplikace, s jejíž pomocí můžete vytvářet seznamy všeho druhu, pořizovat poznámky a zapisovat úkoly. Aplikace OmniFocus se může mimo jiné pochlubit skvělou přehledností a ovladatelností i na tak malém displeji, kterým disponují právě Apple Watch.

Aplikaci Omnifocus stáhnete bezplatně zde.

Streaks

Stanovili jste si návyky, jejichž prostřednictvím byste rádi docílili vyšší produktivity, ale nedaří se vám je dodržovat? Můžete si vzít na pomoc aplikaci s názvem Streaks. Tato aplikace se zaměřuje přímo na vytváření a dodržování nových, lepších návyků – ať už je to sepisování seznamů úkolů na druhý den, přestávka na sebevzdělávání nebo třeba čas, který byste každý den chtěli strávit učením nových věcí.

Aplikaci Streaks stáhnete bezplatně zde.

Dnes nejčtenější

.