Zavřít reklamu

Pokud jste majitelem Apple Watch, určitě víte, že chytré hodinky od Applu většinu času fungují naprosto bezproblémově. Ani takto skvělým produktům se ale nevyhýbají jisté problémy. V dnešním článku si posvítíme na pět nejčastějších problémů s Apple Watch, a představíme jejich možné řešení.

Apple Watch se při nabíjení přehřívají

Stejně jako například u iPhonu nebo iPadu můžete i u vašich Apple Watch čas od času zaznamenat problém s jejich přehříváním. Pokud se vaše Apple Watch přehřívají v průběhu nabíjení, zkuste je jednoduše vypnout, odpojit z nabíječky, a nechat po dobu deseti až patnácti minut odpočinout. Poté je zkuste opět připojit k nabíječce, a zkuste se vyvarovat jejich používání v průběhu nabíjení.

Zprávy na Apple Watch se ukazují jako nepřečtené

Stává se vám, že si na displeji vašich Apple Watch přečtete zprávu, ta se ale neustále ukazuje jako nepřečtená? Potíž může být v problematické synchronizaci Apple Watch s vaším iPhonem, řešení je ale naštěstí jednoduché. Nejprve vypněte a opět zapněte jak Apple Watch, tak i iPhone. Po opětovném zapnutí obou zařízení by již synchronizace měla fungovat bez problémů. Pokud ne, zkuste odpojit a opět spárovat Apple Watch a iPhone. Na vašem iPhonu spusťte nativní aplikaci Watch a v levém horním rohu klepněte na Všechny hodinky. Klepněte na symbol i v kroužku u vašich hodinek, zvolte Zrušit spárování Apple Watch a potvrďte.

Chybí připojení k iPhonu

Při používání Apple Watch se vám čas od času může také stát, že se vám bude zobrazovat hlášení o nepřipojení k iPhonu. Ze všeho nejdříve se přesvědčte, že jste ani na jednom z vašich zařízení neaktivovali režim Letadlo, případně jste neypnuli Wi-Fi a Bluetooth. Poté zkuste obě vaše zařízení standardně vypnout a zapnout. Další možností je aktivace Ovládacího centra na vašem iPhonu. Zde dlouze stiskněte ikonku Bluetooth a v menu ručně vyberte Apple Watch.

Apple Watch neposílají zprávy

Stalo se vám někdy, že z vašich Apple Watch nebylo možné odesílat zprávy? Příčin i řešení pro tento problém může být více. Nejprve zkontrolujte, zda jsou vaše Apple Watch spárované s vaším iPhonem, a že jsou obě vaše zařízení připojená k síti. Poté na spárovaném iPhonu spusťte nativní aplikaci Watch, klepněte na Obecné -> Apple ID a ujistěte se, že jste přihlášeni pod svým účtem. Na iPhonu dále spusťte Nastavení -> Zprávy. Zde zkontrolujte, že máte aktivovanou službu iMessage, a v sekci Odesílání a příjem opět zkontrolujte shodu v Apple ID.

Apple Watch se nenabíjí

Někdy se může stát, že se vaše Apple Watch nezačnou po připojení na nabíječku nabíjet. Příčin tohoto problému může být více. Nejprve zkontrolujte, zda je nabíječka připojea do sítě, a zda jsou na ní hodinky správně umístěné. Ujistěte se, že ani na povrchu nabíječky, ani na zadní části hodinek neulpěly žádné nečistoty, a případně zkuste Apple Watch vyčistit podle návodu na našem sesterském webu. Pokud máte k dispozici více nabíječek, zkuste vyměnit nabíječku, posledním krokem pak může být restart Apple Watch.

Dnes nejčtenější

.