Zavřít reklamu

Po nedávném představení nové generace iPhonů překvapilo mnoho jablíčkářů další softwarové omezení znemožňující jednodušší opravy. To se tentokrát dotklo displejů, u kterých bylo nutné pro zachování funkčního Face ID přenést na nový panel speciální komponent, což je velmi nesnadné. Za tento krok si proto Apple vysloužil spoustu tvrdé kritiky, která byla zřejmě až v tak velké míře, že se nyní rozhodl své rozhodnutí vzít zpět. 

Kalifornský gigant se pro portál The Verge nechal slyšet, že již brzy vydá softwarovou aktualizaci, která požadavek přenosu originálního komponentu na nový displej zruší a Face ID bude tak díky tomu fungovat nezávisle na něm. S trochou nadsázky by se tak dalo říci, že si displej nového iPhonu dokáže díky tomu opravit takřka každý, jelikož k této činnosti už nebude třeba žádný složitější proces. Například takové neautorizované servisy si tak mohou díky chystané novince mnout ruce, jelikož díky ní nebude ohroženo jejich podnikání. 

Kdy přesně Apple update vypustí sice v tuto chvíli jasné není, jako nejpravděpodobnější se však jeví iOS 15.2, který v současnosti testuje a který dorazí velmi pravděpodobně ještě před Vánoci. Čistě teoreticky nicméně může update pro snadnější opravy dorazit i coby minoritní aktualizace v nejbližších dnech či týdnech. Podobné drobnosti se totiž Apple touto formou rozšiřovat rozhodně nebojí. 

Dnes nejčtenější

.