Zavřít reklamu

Letošní Vánoce by mohly být na Apple produkty chudší než jsme byli v minulosti zvyklí. Vyplývá to alespoň z čerstvého “přiznání” Applu, který na svůj Online Store vyvěsil poměrně výrazné varování točící se právě kolem potenciální nedostupnosti jeho produktů. 

apple nedostatek produktu

O potenciálním nedostatku (nejen) elektroniky pod vánočními stromečky se v posledních týdnech a měsících hovoří poměrně pravidelně. Celosvětová výrobní a dopravní krize související s pandemií koronaviru totiž zatím neutichá, ale naopak se spíše rozjíždí čím dál víc. A jelikož se nevyhýbá ani Applu, což lze vidět na dostupnosti iPhonů 13 (Pro), ale i jiných produktů, rozhodl se jí nyní výrobce přiznat právě skrze informační text “Nakup na Vánoce s předstihem, ať máš z čeho vybírat.”, který svítí na úvodní stránce jeho Online Storu jakožto vůbec poprvé v historii Applu. Poměrně zajímavé je pak to, že na začátku listopadu nasazoval Apple na svůj Online Store pravidelně svého vánočního dárkového rádce, kterého jsme se však letos nedočkali, z čehož lze taktéž usuzovat, že toho skladem příliš nemá a ani mít nebude a proto pro něj nemá smysl spouštět jakoukoliv větší vánoční reklamní kampaň. 

S ohledem na potenciální problémy s výrobou produktů, které Apple ostatně připustil i při nedávném oznámení finančních výsledků za třetí čtvrtletí letoška při vyhlídkách na nadcházející čtvrtletí se dá očekávat, že z hlediska financí nebude toto čtvrtletí pro Apple vyloženě snové a totéž bohužel platí i o čtvrtletích následujících. Kdy výrobní a dopravní krize skončí je totiž v současnosti naprosto nejasné.

Dnes nejčtenější

.