Zavřít reklamu

Ačkoliv se zprvu mohlo zdát, že toho nová sluchátka AirPods 3 nepřináší přespříliš zajímavého, čím dál od jejich odhalení jsme, tím více se ukazuje, jak se svět mýlil. Před pár hodinami například vyšlo najevo to, že jsou “trojkové” AirPods vůbec prvními sluchátky od Applu, se kterými dostanete voděodolné nabíjecí pouzdro. 

Voděodolnost u sluchátek není pro Apple žádnou neznámou již od konce roku 2019, kdy na scénu uvedl AirPods Pro disponující odolností proti vodě a potu podle IPX4 (tedy jinými slovy elementární voděodolností). Stejnou odolností sice disponují i AirPods 3. generace, avšak u nich se na rozdíl od AirPods Pro vztahuje i na nabíjecí pouzdro, respektive si u něj Apple zajistil taktéž certifikaci. Pokud tedy používáte AirPods například za deště, nebudete se muset u 3. generace bát toho, že kapkami “odrovnáte” nabíjecí pouzdro, což u předešlé generace hrozilo. Elementární zásah vodou by totiž měla krabička nově zvládat naprosto hravě. 

AirPods 3. generace se začala prodávat teprve dnes, takže o nich svět zatím přespříliš velké povědomí nemá. Z prvních recenzí nicméně vyšla sluchátka opravdu dobře a i přes poměrně vlažné přijení ze strany jablíčkářů po Keynote se proto dá očekávat, že se z nich stane stejně jako z předešlých modelových řad obrovský prodejní hit a jeden z trendů letošních Vánoc. Ostatně, například takové AirPods Pro byly na Vánoce před dvěma roky téměř nesehnatelné a dlouhé měsíce museli jablíčkáři čekat i na AirPods 1. a 2. generace. Opakování historie by proto nikoho nejspíš nepřekvapilo. 

  • Sluchátka AirPods 3. generace si můžete zakoupit přímo zde nebo zde

Dnes nejčtenější

.