Zavřít reklamu

Nejen ve výkonu bude mezi MacBooky Pro (2021) a předešlými verzemi naprosto propastný rozdíl. Při pohledu na technické specifikace nových strojů je totiž naprosto jasné, že obrovský rozdíl bude i mezi jejich displeji a to nejen z hlediska rozlišení či obnovovací frekvence. 

Máte-li rádi jasné displeje, MacBooky pro vás doposud zřejmě příliš radostné nebyly, jelikož nabízely svítivost “jen” 500 nitů. To se však s příchodem nové generace MacBooků Pro díky mini LED podsvícení mění. Ve standardním stavu totiž budou displeje disponovat svítivostí až 1000 nitů, přičemž pokud bude potřeba zobrazit HDR obsah, jas vyletí dokonce na 1600 nitů – tedy na více než trojnásobek původní hodnoty. Díky tomu tak bude daleko lepší jednak zážitek například ze sledování filmů s HDR, ale taktéž práce s MacBooky na přímém světle, které zobrazovací schopnosti výrazně snižuje. Stroje se tak rázem stávají daleko využitelnějšími. 

Novinky začne Apple prodávat počínaje úterým 26. října s tím, že toto pondělí odstartoval po jejich odhalení i předobjednávky. Poměrně zajímavé je pak to, že ačkoliv jsou nové stroje poměrně drahé, přesto se prodávají dle všeho velmi slušně, jelikož jejich dodací doba strmě narůstá. Ani prodejci navíc zatím úplně neví, jak na tom Apple s dodávkami nových MacBooků bude, takže je možné, že kdo si stroje nepředobjednal hned při startu předobjednávek, bude na něj čekat dlouhé měsíce. 

Nový MacBook Pro lze předobjednat zde

Dnes nejčtenější

.