Zavřít reklamu

Horní výřez v displeji nebude dle všeho jen poznávacím znamením nové generace MacBooků Pro, jejíhož odhalení bychom se měli v průběhu dnešního večera dočkat, ale taktéž znamením nové generace MacBooků Air. Tvrdí to alespoň přesný leaker vystupující pod přezdívkou Ty98, jehož zdroje se v minulosti již několikrát ukázaly jako poměrně přesné. 

Displej s výřezem pro senzory a přední FaceTime kamerku se Applu dle zdrojů leakera v současnosti zamlouvá natolik, že jej chce začít využívat u celé své produktové řady laptopů – tedy u MacBooku Air nevyjímaje. Ten se má již v příštím roce dočkat poměrně výrazného redesignu, kterému nebude dominovat jen výřez v mini LED displeji, ale taktéž nový vzhled jeho šasi. Stroj by se měl konkrétně zbavit svého “klínovitého” tvaru, kdy se ze silnější zadní strany postupně zužuje směrem dopředu, a přejít na symetrické, na všech místech stejně úzké tělo. Díky tomu by měl Mac vypadat alespoň dle zdrojů leakera daleko lépe než nyní a zřejmě i moderněji než chystané MacBooky Pro – ty se totiž žádného obřího redesignu dočkat údajně nemají. 

Ačkoliv v tuto chvíli bohužel nevíme, kdy přesně se nová generace MacBooků Air příští rok představí, vzhledem k tomu, že by se mělo jednat o poměrně velký upgrade této řady, zdá se jako poměrně pravděpodobný opět říjen či listopad. Právě tyto měsíce totiž zpravidla tiskové konference, na kterých Apple nové Macy představuje, přináší. Vyloučit pak nelze ani červen a úvodní Keynote vývojářské konference WWDC, která byla v minulosti na hardwarové novinky poměrně plodná. Jako nepravděpodobné se naopak nyní jeví jaro, jelikož to přinášelo doposud zpravidla jen minoritní upgrady Apple produktů. 

Dnes nejčtenější

.