Zavřít reklamu

Již dnes večer nám Apple na zřejmě poslední tiskové konferenci letošího roku odhalí novou generaci svých profesionálních laptopů ve formě MacBooků Pro. Dočkat bychom se měli konkrétně 14” a 16” modelů, které přinesou nový design, návrat celé řady portů a samozřejmě i nové čipy z rodiny Apple Silicon. A právě o jejich názvech se v posledních dnech čile spekuluje. Pomyslný olej do ohně spekulací nyní přilil reportér Mark Gurman z Bloombergu.

Gurmanovi, který se dá označit za jednoho z nejověřenějších zdrojů ve světě Applu posledních let,  se dle jeho slov ozval nejmenovaný vývojář aplikací pro Mac, dle kterého se začaly v protokolech aplikací objevovat čipy s označením M1 Pro a M1 Max s tím, že jsou s nimi provázány rozlišení displejů, které v předešlých týdnech unikly coby možná rozlišení 14” a 16” MacBooků Pro. Ačkoliv samozřejmě nelze brát tento únik jako 100% potvrzení názvů nových procesorů, vzhledem k předešlým spekulacím o možném nepřidržení se názvu M1X kvůli budoucím MacBookům Air se zdá nasazení označení Max a Pro vzhledem k jejich zakořenění u iPhonů jako poměrně dobrý krok.

Vzhledem k tomu, že se objevily hned dva možné názvy čipů pro nové MacBooky, je vcelku pravděpodobné, že Apple bude nové stroje prodávat hned ve dvou konfiguracích, které se od sebe budou lišit výkonem, ale samozřejmě i cenou. Model s čipem M1 Max by mohl být teoreticky jakýmsi mezistupněm mezi základním a profi strojem, řada M1 Pro může pak být naprostý high-end, Zda se tyto spekulace potvrdí nicméně ukáže až dnešní večer. 

Dnes nejčtenější

.