Zavřít reklamu

Ani letos se start prodejů nové generace Apple Watch neobešel bez komplikací. Od pátku totiž plnily nejrůznější zahraniční diskuzní fóra stížnosti nešťastných majitelů těchto hodinek, kterým se na nich nezobrazovaly ikony aplikací třetích stran spolu s jejich komplikacemi v cifernících. Apple však naštěstí problém již vyřešil. 

Problémem bylo zasaženo opravdu velké množství jablíčkářů s tím, že je všechny spojovala černá místa ve “mřížce” na displeji hodinek, na kterých byly u dřívějších modelů právě aplikace třetích stran. Jejich obnovení sice zprvu možné nebylo, jelikož se však naštěstí jednalo jen o chybu na straně Applu, kterou kalifornský gigant v průběhu víkendu opravil, stačilo poté už jen aplikace třetích stran aktualizovat, potažmo je odinstalovat a na hodinky znovu nainstalovat. V případě komplikací je pak stačilo z ciferníku odebrat a opět je na něj přidat, čímž se jejich funkčnost obnovila. 

Ačkoliv Apple neuvedl, co přesně za chybou stálo, většina watchOS vývojářů se shoduje na tom, že se dle všeho jednalo o chybu kompresního systému Applu, který funguje na bázi odstranění nepotřebných věcí z aplikací stažených na zařízení – tedy například když si stáhnete na Apple Watch Series 5 nějakou aplikaci, nebude kvůli úspoře místa obsahovat grafiky pro menší displeje Apple Watch Series 3. A jak se zdá, na Series 7 se aplikace stahovaly tak, že neobsahovaly grafiku žádnou. V současnosti již naštěstí problémy hodinky netrpí a jejich využívání je tak stejně pohodlné jako u předešlých modelů. 

Apple Watch ve slevách seženete zde

Dnes nejčtenější

.