Zavřít reklamu

Smartphony se díky svým schopnostem a funkcím nezřídka stávají také našimi mobilními kancelářemi, ze kterých dokážeme nejen vyřídit veškerou korespondenci, ale také do jisté míry pracovat i s dokumenty. Vzhledem ke svým rozměrům se iPhone pochopitelně po stránce práce s dokumenty nemůže vyrovnat Macu nebo iPadu, i tak ale v tomto směru nabízí poměrně dost možností. V dnešním článku vám představíme tipy na pět aplikací, které vám pomohou s prací s dokumenty na vašem iPhonu.

Google Docs

Google Docs je spolehlivá bezplatná klasicka mezi základními aplikacemi pro práci s dokumenty na iPhonu. Nabízí možnost tvorby, úpravy a sdílení dokumentů, můžete v ní pracovat v online i offline režimu, samozřejmostí je také funkce spolupráce na dokumentech. K dokumentům lze přidávat komentáře, výhodou je propojení se spoustou dalších služeb a aplikací z dílny společnosti Google.

Aplikaci Google Docs stáhnete bezplatně zde.

Microsoft Office

Když už zmiňujeme klasiky, nemůžeme vynechat ani aplikaci Microsoft Office. Pokud jste zvyklí z práce či ze školy pracovat s aplikacemi kancelářského balíčku Office od Microsoftu, určitě na vašem iPhonu oceníte také možnost pracovat v tomto prostředí. Po ruce budete mít vše, co potřebujete pro tvorbu dokumentů, tabulek, prezentací a dalších podobných souborů. Pokud hledáte univerzální „kapesní kancelář“, je pro vás Office pro iPhone jasnou volbou.

Aplikaci Microsoft Office stáhnete bezplatně zde.

Documents by Readdle

Documents by Readdle je oblíbená víceúčelová aplikace, která vám umožní na vašem iPhonu pracovat nejen s dokumenty všeho druhu, ale také s dalšími soubory včetně mediálních. Aplikace Documents by Readdle vám umožní vytvářet, upravovat a číst dokumenty, provádět anotace, sdílet je a spolupracovat na nich. Nabízí řadu možností pro import i export vašich souborů, spolupráci s cloudovými úložiši a dalšími službami a aplikacemi, a mnoho dalšího.

Aplikaci Documents by Readdle stáhnete bezplatně zde.

OfficeSuite

Dalším z oblíbených nástrojů pro práci s dokumenty – včetně těch ve formátu PDF – je aplikace OfficeSuite. S její pomocí můžete vytvářet dokumenty všeho druhu od textových přes tabulkové až po prezentace, sdílet je, zvát ostatní uživatele ke spolupráci, a ukládat je či sdílet. Součástí aplikace je také funkce pro správu souborů, možnost provázání s cloudovými službami, skenování dokumentů i nástroje pro zabezpečení obsahu za pomoci hesla či Face ID.

Aplikaci OfficeSuite stáhnete bezplatně zde.

Polaris Office

Aplikace Polaris Office vám umožní vytvářet, upravovat, ukládat a sdílet všechny možné typy dokumentů. Nabízí možnost prohlížení dokumentů ve formátu PDF, pokročilé nástroje pro vyhledávání, možnost práce s komprimovanými soubory nebo práce se šablonami. Aplikace Polaris Office si umí bez potíží poradit s naprostou většinou běžných typů dokumentů a spolupracuje také s cloudovými úložišti.

Aplikaci Polaris Office stáhnete bezplatně zde.

Dnes nejčtenější

.