Zavřít reklamu

Apple Watch Series 7 mění zaběhlé pořádky – tedy alespoň v rámci servisů. Včerejší první dojmy zahraničních novinářů totiž potvrdily spekulace ohledně nového způsobu servisní diagnostiky, která bude nově probíhat bezdrátově a nikoliv přes diagnostický port, jak je tomu doposud. Ten totiž z modelu Series 7 zcela zmizel. 

O novém způsobu diagnostiky se začalo spekulovat poté, co si Apple u FCC své nové hodinky certifikoval. V rámci certifikačního procesu totiž vyšlo najevo nasazení nového komunikačního modulu běžícího na frenvenci 60,5 GHz, který by měl sloužit právě k bezdrátovému přenosu dat. A jelikož jej Apple nepřiznal v žádných technických specifikacích hodinek pro veřejnost, muselo být každému jasné, že je novinka určena právě pro servisní střediska coby diagnostický nástroj. Přesně to potvrdily i první reálné fotky novinářů ze zahraničí, ze kterých je patrné, že klasický diagnostický port chybí.

Ačkoliv Apple absenci portu neokomentoval, je velmi pravděpodobné, že se k jeho odstranění rozhodl kvůli zvýšení odolnosti hodinek, která eliminaci podobných prvků vyžadovala. Pro nás jakožto běžné uživatele se nicméně jedná o naprosto nepodstatnou změnu, jelikož používání hodinek absolutně neovlivní. Zda budou tento upgrade vnímat podobně i servisy nicméně ukáže až čas a spolehlivost nového řešení od Applu. 

Dnes nejčtenější

.