Zavřít reklamu

Ačkoliv se k prvním běžným majitelům dostanou nové Apple Watch Series 7 teprve zítra, díky zahraničním recenzentům, kterým Apple hodinky zapůjčil s předstihem, si o nich můžeme udělat velmi slušný obrázek již dnes. Před pár hodinami se například na Twitteru objevilo skvělé porovnání velikostí displeje a rámečků mezi Apple Watch Series 6 a 7. A jelikož je rozdíl poměrně velký, byla by škoda vás o něj ochudit. 

Jak můžete vidět na prvním snímku v galerii nad tímto odstavcem, zatímco z hlediska velikosti těla  byste nárůst takřka nepostřehli, u plochy displeje a tloušťky rámečků jej za neviditelný označit v žádném případě nelze. Rámečky totiž oproti předešlým modelům “zhubly” skutečně značně, díky čemuž vypadají letošní Series 7 o poznání moderněji. Na druhou stranu je ale třeba dodat, že je člověk ocení prakticky jen ve chvíli, kdy využívá jiné než černé ciferníky, které jsou však na Apple Watch využívány nejčastěji pro jejich energetickou nenáročnost v souvislosti s OLED displejem. 

Nové Series 7 nicméně nedisponují jen užšími rámečky kolem displeje a tedy i jeho větší plochou, ale třeba i vyšším jasem. Ten narostl oproti loňské generaci o dobrých 70 % v maximu, díky čemuž by tak měl být displej o poznání lépe čitelný na ostrém slunci. Pravdou je nicméně to, že ani s čitelností displeje Series 6 nebyl na slunci nikdy problém a je proto otázkou, kolik uživatelů tento upgrade reálně ocení, stejně jako třeba rychlejší nabíjení, byť při zachování stejné výdrže baterie. Zkrátka a dobře, letošní Apple Watch jsou do jisté míry kontroverzní a bude velmi zajímavé sledovat, jak se jim bude prodejně dařit. 

Dnes nejčtenější

.