Zavřít reklamu

Zasáhl vás včerejší výpadek Facebooku, Instagramu, Messengeru či WhatsApp? Pak patříte mezi stovky milionů lidí, kterým překazil jejich plány. Přesně proto vás možná zajímá, proč se tak stalo, což už nyní díky analýzám IT expertů v kombinaci s útržkovými informacemi, které zatím vypustil Facebook, vcelku dobře víme. 

Podle dostupných informací měl mít Facebook celosvětově problémy s DNS, což vedlo k “vymazání” cestám k doménám Facebooku pro určité státy. S tím by byla společnost schopna něco udělat poměrně rychle, kdyby se ovšem problém nepřelil i do jejího interního systému, který měl být taktéž mimo provoz a aby bylo možné nahodit veřejnou část sítě, bylo nejprve potřeba zprovoznit část interní. Přesně kvůli tomu byl včerejší výpadek jedním z nejdelších v historii Zuckerbergova impéria. 

Ačkoliv více informací o včerejším výpadku v tuto chvíli bohužel k dispozici není, je vcelku pravděpodobné, že se v průběhu dne dočkáme další a dalších zpráv o tom, co přesně se stalo. Už nyní ale lze s jistotou říci, že je včerejší výpadek pro Facebook obrovským zdviženým prstem a pokud si chce své uživatele dlouhodobě zachovat, musí s těmito technickými problémy začít intenzivně bojovat. Jsou totiž velmi časté a životy jeho uživatelů dokáží ovlivnit ve velké míře. 

Dnes nejčtenější

.