Zavřít reklamu

Před několika dny jsme vás na našem magazínu informovali o tom, že Apple vydal první veřejné verze svých nových operačních systémů. Konkrétně jsme se dočkali vydání iOS a iPadOS 15, watchOS 8 a tvOS 15. Uživatelé Maců si tak na macOS 12 Monterey musí ještě nějakou dobu počkat. Operační systémy iOS 15, společně s ostatními systémy, přichází s nespočtem nových funkcí a vylepšení. iOS 15 si aktuálně může stáhnout každý, kdo vlastní podporované zařízení, tj. iPhone 6s a novější. Zatímco v redakci výrazné problémy s novými systémy nemáme, tak v komentářích se množí mnoho uživatelů, kteří s některými funkcemi jednoduše nejsou spokojeni. Vše je ale víceméně o zvyku.

Jak na iPhone nastavit automatickou aktivaci režimu Řízení

V jednom z těchto nespokojených komentářů stálo, že není možné aktivovat režim Řízení skrze ovládací centrum. Pravdou ale je, že tato možnost i nadále existuje. Kromě toho si můžete i nadále nastavit automatickou aktivaci režimu Řízení pokaždé, když se přesunete do vašeho vozidla. Nejedná se o nic složitého, stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na iPhonu s iOS 15 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o něco níže a rozklikněte kolonku Soustředění.
  • Následně lokalizujte a otevřete režim s názvem Řízení.
  • Zde pak ve spodní části v kategorii Zapnout automaticky rozklikněte Při řízení.
  • Nakonec už si jen nastavte, za jakých okolností se má režim Řízení automaticky aktivovat.

Pomocí výše uvedeného způsobu je tedy možné na vašem iPhonu nastavit, kdy se má režim Řízení automaticky aktivovat. Konkrétně si můžete nastavit plně automatickou aktivaci, aktivaci po připojení k Bluetooth v autě anebo po připojení CarPlay. Jestliže nechcete režim Řízení aktivovat automaticky, tak zde stačí zvolit Ručně. Následně pak Řízení aktivujete tak, že na iPhonu či Apple Watch přejdete do ovládacího centra, kde klepněte na prvek Soustřední a z nabídky režimů vyberte Řízení.

Dnes nejčtenější

.