Zavřít reklamu

Suverénně nejdiskutovanější novou barvou v úterý představených Apple novinek je bezesporu horská modrá z iPhonů 13 Pro. Pravdou nicméně je, že pozornost si zaslouží i jiné odstíny – konkrétně pak ty, které v nabídce Applu nahrazují dříve používané klasiky ve formě stříbrné a vesmírně šedé a černé. Ty Apple nasadi u iPhonů 13, iPadů mini a Apple Watch Series 7, které dříve právě v šedé a stříbrné k dispozici byly a díky čemuž si tak my můžeme udělat velmi slušné porovnání odstínů. 

Obecně se dá říci, že zatímco náhrada stříbrné/bílé, kterou Apple označuje jako Starlight, se od předešlé verze odlišuje poměrně značně, Midnight, která nahrazuje šedou, je své předchůdkyni poměrně dost podobná. Starlight je mnohem teplejší než stříbrná a svým odstínem se blíží spíše šampaňské, než klasice, na kterou jsme byli zvyklí. Podle diskuzí se zdá, že se jablíčkářům poměrně dost líbí, avšak vnímají ji spíše jako ženskou barvu, zatímco dřívější stříbrná byla klasický unisex. Je tedy otázkou, zda si Apple přebarvením nezavřel u mužské části svých fanoušků, kteří mají rádi světlé hodinky, dveře. 

To nová Midnight barva je od dřívější šedé takřka k nerozeznání. Když dáte vedle sebe produkty od Applu v černé, vesmírně šedé a Midnight barvě, všimnete si jen relativně nepatrného barevného rozdílu. Kdybyste se pak na Midnight zařízení dívali bez možnosti přímého porovnání se starším produktem, troufneme si říci, že jste prakticky bez šance na rozeznání nového odstínu od starého. Zde se tedy není třeba obávat toho, že by byl odstín vnímán oproti předešlým verzím jakkoliv odlišně. 

V tuto chvíli je otázkou, zda se Apple rozhodne nahradit svou starou šedou a bílou novými Starlight a Midnight odstíny u všech produktů, které v těchto barvách vyrábí či nikoliv. Je však pravděpodobné, že se tak až na iPhony řady Pro stane. Jedině ty se totiž snaží od nižší řady ve formě “základních” iPhonů alespoň částečně barevně odlišovat a je poměrně pravděpodobné, že se o to bude snažit i nadále. Vše však ukáže samozřejmě až čas a je možné, že ani sám Apple nemá zatím v budoucích barvách zcela jasno. 

Dnes nejčtenější

.