Zavřít reklamu

Navzdory občasným komplikacím, které příslušný projekt doprovázejí, to vypadá, že vývoj Apple Car postupuje stále kupředu. Podle nejnovějších zpráv společnost Apple zaregistrovala pro zkoušení příslušné technologie čím dál více testovacích řidičů. Testování technologie pro budoucí autonomní elektrovůz od Applu by mělo probíhat na kalifornských silnicích.

Počátkem srpna bylo součástí programu Applu na vývoj Apple Car celkem 69 testovacích vozidel a 92 řidičů. Počet zkušebních strojů podle údajů z 10. září nestoupl, Apple ale nově získal povolení k angažování 114 registrovaných řidičů. Apple samozřejmě není jedinou firmou, která testuje svá autonomní vozidla, oproti jiným výrobcům jsou ale jeho čísla výrazně nižší – společnost Waymo má například v Kalifornii 616 testovacích vozidel a společnost GM Cruise 201 testovacích autonomních vozidel. Společnost Apple také zatím na rozdíl od některých konkurenčních výrobců není vlastníkem povolení pro auta bez řidiče.

V tomto směru opět vede zmíněná firma Waymo, která vlastní povolení pro celkem čtyřiatřicet vozidel bez řidiče. Apple si podle dostupných zpráv ještě o zmíněné povolení nezažádal. Záznamy kalifornského registru motorových vozidel hovoří také o tom, že od posledního hlášení přibyly dvě další nehody s účastí Applu, čímž celkový počet těchto nehod vzrostl na pět. Systém autonomního řízení byl v době nehody podle dostupných informací odpojen, a v obou posledních případech byla vina na straně druhého vozidla. O takzvaném projektu Titan, v jehož rámci Apple vyvíjí svůj budoucí autonomní elektromobil, se veřejnost poprvé dozvěděla v roce 2014. O rok později již projekt nabral více než tisícovku zaměstnanců, koncem roku 2016 se ale vývoj začal potýkat s četnými překážkami. Poměrně intenzivně se o projektu Apple Car začalo opět mluvit počátkem tohoto roku, kdy se spekulovalo především o tom, která z automobilek by se na něm mohla podílet.

Dnes nejčtenější

.