Zavřít reklamu

Tzv. Projekt Titan, neboli utajovaný projekt společnosti Apple, o kterém ví snad všichni, kdo se o Apple alespoň trochu zajímají, zažívá dle všeho poněkud turbulentní období. V uplynulých měsících jej postihlo hned několik zásadních změn, od kompletního přehodnocení směřování celého projektu, přes nesčetné personální změny, a to i na těch nejvyšších pozicích. A právě to se mělo v uplynulých týdnech opakovat, neboť Apple mělo opustit hned několik vrcholných manažerů, kteří byly v hierarchii tohoto projektu velmi vysoko.

S novými informacemi přišel server Bloomberg, který se odvolává na své velice dobře informované zdroje přímo z podhoubí celého projektu. Podle nově zveřejněného reportu Apple v uplynulých týdnech a měsících opustilo hned několik vrcholných manažerů, kteří zastávali kritické pozice v rámci projektu Titan. Apple opustil například Dave Scott, který měl na starosti vedení týmu zabývajícího se robotikou (se zaměřením na Apple Car). Před ním Apple opustil Jaime Waydo, který vedl bezpečnostní tým zaměřující se na autonomní systémy a legislativní regulace. V únoru Apple opustil Benjamin Lyon, který se na vzniku původního týmu podílel a který tak stál u zrodu celé této iniciativy, o které se už roky mluví, ale nějaký hmatatelný výsledek je v nedohlednu.

V uplynulých měsících se o Apple Car psalo a mluvilo v o poznání větší intenzitě, než kdy dříve. Jednotlivé zprávy se však často vylučují a jak se zdá, kromě Applu a zainteresovaných osob nikdo další nic spolehlivého neví. Víceméně všichni se však shodují na tom, že dříve než v roce 2025 hotový produkt čekat nemáme a i tak jde o poměrně optimistický odhad. I když jsou výše uvedené zprávy spíše negativního charakteru, fluktuace lidí na projektu funguje z obou stran a i když Apple některé klíčové osoby ztrácí, jiné (jako například bývalého ředitele vývoje šasi z Porsche) naopak získává.

Dnes nejčtenější

.