Zavřít reklamu

Jestliže pravidelně sledujete náš magazín, tak zajisté víte, že jsme se nedávno dočkali představení nových operačních systémů. Konkrétně Apple představil iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Všechny tyto systémy jsou v současné chvíli k dispozici pouze jakožto beta verze, což znamená, že si je mohou nainstalovat testeři a vývojáři. Dobrou zprávou pro všechny nedočkavce ale je, že se již brzy dočkáme vydání veřejných verzí. Na našem magazínu se již od představení první beta verze věnujeme všem novinkám a vylepšením, kterých se ve zmíněných systémech dočkáme. Pojďme se společně v tomto návodu podívat na další možnost z iOS 15.

iOS 15: Jak v Safari deaktivovat tónování stránek

Kromě toho, že kalifornský gigant na letošní konferenci WWDC představil nové verze operačních systémů, tak přišel také s novou verzí Safari 15. Tato verze přichází s mnohými vylepšeními, a to jak po stránce designu, tak i funkčnosti. Mezi jednu z nejdiskutovanějších změn v Safari z iOS 15 patří přesunutí adresního řádku z horní části obrazovky směrem dolů. Díky této změně se má Safari ovládat jednodušeji pomocí jedné ruky. Pravdou ale je, že uživatelé tuto změnu tak úplně přijmout nechtějí, naštěstí ale stále máme možnost volby a můžeme se vrátit k původnímu designu. Navíc k tomu Apple přišel s další designovou změnou – pozadí horní lišty se automaticky dokáže přebarvit na takovou barvu, která se nachází v horní části otevřené webové stránky. Na Letem světem Applem tak bude tato horní lišta mít modrou barvu, jelikož je barva pozadí v horní části našeho magazínu právě modrá. Někomu tato funkce ale nemusí vyhovovat, a proto si ukážeme, jak ji deaktivovat:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu s iOS 15 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde lokalizujte a rozklikněte kolonku Safari.
  • V rámci této sekce nastavení sjeďte taktéž o kus níže, a to až ke kategorii Panely.
  • Zde už jen stačí, abyste pomocí přepínače deaktivovali funkci Povolit tónování stránek.

Pomocí výše uvedeného postupu lze tedy na vašem iPhonu s iOS 15 (de)aktivovat tónování stránek. Uživatelé mohou chtít tuto funkci deaktivovat především z toho důvodu, jelikož častokrát nefunguje úplně podle představ. Pozadí horní lišty se často přebarví na špatnou barvu, což může vyvolat nepěkný efekt. Pokud tónování stránek deaktivujete, tak zůstane barva horní části výchozí a nebude splývat s horní částí webové stránky, na které se nacházíte.

Dnes nejčtenější

.