Zavřít reklamu

Jste-li majiteli konzole Xbox a ovladač od ní čas od času připojujete i k iPhonu či iPadu, máme pro vás skvělou zprávu. Microsoft totiž začal testovat nový firmware právě pro gamepady k Xboxu, který jejich využitelnost s Apple produkty velmi solidně zpříjemní. 

Redmondský gigant se ve svém novém blogovém příspěvku na svém oficiálním webu pochlubil tím, že firmware pro ovladače, který je v současnosti dostupný pouze pro beta testery, naučí gamepady zapamatovat si jedno Bluetooth zařízení, se kterým se párují, a jeden Xbox, díky čemuž je bude možné velmi snadno přepojovat dvojklikem na párovací tlačítko z jednoho na druhé zařízení. V současnosti přitom platí, že po spárování ovladače s jedním zařízením je jeho napárování na druhé nutné provést de facto od znova a totéž pak platí i o jeho návratu na zařízení první. Jednat se tedy bude o velký krok směrem k uživatelskému komfortu. 

Kdy přesně hodlá Microsoft nový firmware pro ovladače vypustit v blogovém příspěvku bohužel nezaznělo. Jeho testování je nicméně na úplném začátku, z čehož lze usuzovat, že nás od ostrého vydání dělí minimálně několik týdnů, ne-li měsíců. Snad tedy bude fungovat vše přesně tak, jak Microsoft líčí a jablíčkáři si užijí i díky snadnějšímu párování novou dimenzi zábavy. 

Dnes nejčtenější

.