Zavřít reklamu

Těšili jste se na to, že si již na konci tohoto měsíce nasadíte na své zápěstí novou generaci Apple Watch? Pak pro vás máme velmi špatnou zprávu. Odložení startu prodejů na později se totiž zdá kvůli výrobním komplikacím čím dál pravděpodobnější. Tvrdí to alespoň zdroje Bloombergu, jejichž informace dnes potvrdil i asijský portál DigiTimes. 

Zdroje DigiTimes pocházející přímo z dodavatelského řetězce Applu tvrdí, že komplikace, se kterými se kalifornský gigant při výrobě Series 7 potýká, jsou poměrně velké a hromadný start výroby se proto odkládá až na konec září. Opožděný start hromadné výroby by se pak měl podepsat i na startu prodejů hodinek, který má být ze září přeložen až na říjen či v horším případě listopad. Záležet bude především na tom, jak schopný dodavatelský řetězec Applu bude a zda se při výrobě nenaskytnou další komplikace. 

V tuto chvíli je otázkou, zda se nynější výrobní komplikace s Apple Watch podepíšou i na harmonogramu konferencí Applu. Doposud se totiž počítalo s tím, že je Apple ukáže hned na první podzimní Keynote spolu s iPhony 13, což se však nyní zdá relativně nepravděpodobné. Místo Apple Watch by tak mohl vedle iPhonů odhalit jiný produkt, jehož má již vyrobený dostatek. Druhou variantou je pak prosté zkrácení prezentace. Vše se ostatně dozvíme zřejmě již 14. září, kdy se první podzimní Keynote Applu očekává. 

Dnes nejčtenější

.