Zavřít reklamu

V souvislosti s Apple Watch Series 7 se poslední dny hovoří především o zpožděné výroběabsenci očekávaných nových zdravotnických funkcí. Podle nových zpráv Wall Street Journal se ale na vývoji nových zdravotnických technologií pro Apple Watch pracuje a jejich potenciál je zhruba v polovině. Co tedy můžeme v budoucnu čekat?

Krevní tlak

Zatímco nedávné informace mylně naznačovaly, že hodinky Apple Watch Series 7 mohou mít funkce monitorování krevního tlaku, Mark Gurman z Bloomberg tuto možnost vyvrátil ve svém příspěvku na Twitteru. Neočekává se tedy, že Apple Watch Series 7 budou obsahovat nějaké nové senzory pro měření tělesného stavu, ale místo toho se zaměří na nový design a rychlejší procesor. Wall Street Journal tvrdí, že Apple má ambice tuto technologii do Apple Watch dostat. Letos je to ale velmi nepravděpodobné.

Pokročilejší sledování spánku

Pro Apple Watch Series 8 údajně Apple plánuje přidat nové funkce sledování spánku, včetně schopnosti detekovat pokročilé spánkové vzorce a spánkové apnoe. Tyto funkce by pomohly Apple Watch lépe konkurovat nejnovějším nositelným zařízením od společností jako je Fitbit. Jednou z výzev pro Apple, pokud jde o rozšíření možností sledování spánku, je však výdrž baterie. Apple údajně zkoumá způsoby, jak číst data ze senzorů přes noc, což má velký vliv na životnost baterie.

Měření glukózy v krvi

Ano, myslí se i na diabetiky. Apple by moc rád s touto neinvazivní metodou měření cukru v krvi jednou přišel. Nicméně dle mnoha zpráv s tímto problémem zápasí již několik let. Třeba se ale blýská na lepší časy.

Tělesná teplota

Jak již dříve uvedla agentura Bloomberg, Apple Watch Series 8 by mohly umožnit měření tělesné teploty člověka. To by vyžadovalo přidání nového senzoru do Apple Watch. V budoucnu Apple údajně doufá, že se mu podaří tuto funkci použít k detekci horeček. Ta by ale zřejmě přišla až časem. V neposlední řadě Apple také pracuje na zdokonalování dnes již zaběhlých funkcích. Kterou výše zmíněnou byste upotřebili nejvíce?

Dnes nejčtenější

.