Zavřít reklamu

Nemá cenu opakovat, že Apple Watch jsou skvělým parťákem pro zdraví a zdravý životní styl přímo na našich zápěstích. Sama společnost se několikrát dala slyšet, že hodlá zdravotní funkce hodinek nadále zlepšovat. V tomto směru by ostatně mělo dojít k posunu u vícero produktů, jelikož se šušká, že by senzory srdečního tepu mohly být časem vybaveny i sluchátka AirPods. Na každý pád se jedná pouze o spekulace. Zajímavější je zjištění, že jeden z hlavních partnerů Applu pracuje na senzorech měření hladiny glukózy v krvi.

Nebude příliš velkou nadsázkou, když řekneme, že by se jednalo svým způsobem o revoluci. Přesné a neinvazivní řešení měření hladiny glukózy v krvi by totiž naráz ulehčilo život milionům lidí s cukrovkou. Na podobném řešení se pracuje již celá desetiletí a prozatím nikdo s ničím opravdu přesným nepřišel. Testování konkrétně provádí společnost Rockley Photonics sídlící ve Velké Británii, jejímž největším zákazníkem za poslední dva roky je dle uniklých dokumentů Apple. Vše pak nasvědčuje tomu, že partnerství bude pokračovat i v následujících letech.

Hlavní oblastí výzkumu společnosti, jak již vyplývá výše, je vývoj senzorů pro sledování hladiny glukózy v krvi. Kromě toho se zde ve velkém pracuje také na senzorech měření tlaku a měření hladiny alkoholu v krvi. Generální ředitel společnosti řekl, že dle jeho názoru si jeden z předmětů podnikání společnosti najde v příštím roce cestu do nějakého komerčního produktu. Vzhledem k úzkému partnerství se tak může klidně jednat o Apple Watch (Series 8). Testování probíhá na náramku vyvinutém společností Rockley Photonics. Dobrým znamením pak je, že je k němu upevněn sportovní řemínek z Apple Watch.

Dnes nejčtenější

.